Banner 980x90

Ozolnieku komunālais uzņēmums jauna pakalpojuma nodrošināšanai iepirks atkritumu izvedējus un konteinerus

Jelgava, 2.nov., LETA. Ozolnieku novada pašvaldības SIA "Ozolnieku KSDU" iepirks lielu daudzumu atkritumu konteineru un atkritumu izvedējus, lai spētu sākt atkritumu apsaimniekošanu novadā, liecina uzņēmuma izsludinātais iepirkums.

"Ozolnieku KSDU" vēlas iegādāties 120, 240 un 1100 litru iepakojuma atkritumu konteinerus, kopumā 2720. Uz visiem konteineriem jānodrošina uzraksts "Ozolnieki".

Tāpat uzņēmuma vajadzībām nepieciešamas trīs automašīnas atkritumu izvešanai. Transportlīdzekļiem jābūt jauniem.

Pretendenti abos iepirkumos savus piedāvājumus var iesniegt līdz 3.decembrim.

Jau ziņots, ka Ozolnieku novada pašvaldības kapitālsabiedrībā "Ozolnieku KSDU" tiks izveidota atkritumu apsaimniekošanas struktūrvienība, kas varētu pārņemt atkritumu apsaimniekošanu novadā, lēmusi novada dome.

Nākamā gada 31.martā beigsies pašvaldības līgums ar SIA "Clean R" par sadzīves atkritumu izvešanu Ozolnieku novadā. Meklējot iespējamos risinājumus atkritumu apsaimniekošanai pēc līguma termiņa beigām, pašvaldība secinājusi, ka viens no variantiem ir iepirkums, lai izvēlētos nākamo pakalpojuma sniedzēju, bet otrs - veikt atkritumu apsaimniekošanu pašiem, kas iespējams vai nu esoša pašvaldības komunālā uzņēmuma sastāvā, vai arī, veidojot šim mērķim pašvaldības iestādi.

Domē uzsvēra, ka ārpakalpojuma variants ir vienkāršāks un neprasa ieguldījumus, bet, ņemot vērā atkritumu apsaimniekošanas tirgus tendences, novedīs pie ievērojama pakalpojuma tarifa kāpuma novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

SIA "Konsorts" pašvaldības uzdevumā ir veicis iespējamo scenāriju izvērtējumu, secinot, ka, saglabājot esošo sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifu 11,73 eiro par kubikmetru un apsaimniekojot atkritumus pašiem, desmit gadu laikā ir iespējama tīrā peļņa 472 000 eiro, kas nozīmē, ka tarifu var pat samazināt. Atkritumu saimniecību nododot pašvaldības uzņēmuma rokās, nepieciešamās investīcijas - 513 000 eiro - iespējams finansēt no aizņēmuma, izpētīja "Konsorts".

Kā papildu ieguvumu, attīstot savu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, dome min arī degradētās vides sakārtošanu Ozolnieku notekūdeņu attīrīšanas stacijas teritorijā Druvenieku ceļā 10 un tehnikas bāzes ievērojamu paplašināšanu, ko varētu izmantot arī citos saimnieciskajos darbos, nemaksājot par ārpakalpojumiem. Tiktu izveidota arī kompostēšanas stacija zaļo un bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādei, bet nākotnē, iespējams, biogāzes stacija apkures vajadzībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)