Banner 980x90

Olainē sāksies Dzērveņu festivāls

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
No piektdienas, 16.septembra, Olainē notiks ikgadējais Dzērveņu festivāls, aģentūru LETA iepriekš informēja Olaines Kultūras centra vadītāja Linda Vagale.

Festivāls tiks atklāts piektdien plkst.18.00 Olaines Kultūras namā ar tehnisko zinātņu doktora un dzērveņu pārzinātāja Andra Špata meistarklasi.

Sestdien festivāls pārcelsies uz Olaines mežaparku, kur visas dienas garumā gan lieli gan mazi varēs iesaistīties visdažādākajās aktivitātēs. Paralēli tam no plkst.11.00 laukumā pie ūdens torņa notiks tirdziņš, bet plkst.14 laukumā pie veikala "Rimi" tiks organizēta zibakcija, veidojot "dzīvu" dzērveņu ogu.

Dienas noslēgumā Olaines mežaparka estrādē būs festivāla kulminācija - Olainei veltītās dziesmas pirmatskaņojums, grupas "Jumprava" koncerts un deju izrāde "Ēnas".

Festivāls noslēgsies svētdien, kad visiem entuziastiem būs iespēja doties ogot uz zemnieku saimniecību "Strēlnieki".

"Festivāla programmu veidojam, saglabājot jau tradicionālas aktivitātes un papildinot tās ar ko jaunu un vēl nebijušu. Piemēram, iepriekšējos gados tika izrādīta interese par dzērveņu šķirņu un audzēšanas īpatnību izzināšanu, tāpēc šogad festivālu esam papildinājuši ar tehnisko zinātņu doktora un dzērveņu pārzinātāja Andra Špata meistarklasi, kuras laikā ikviens no apmeklētājiem varēs uzzināt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Iedzīvotāju vidū pieprasītas un jau par tradīciju ir kļuvušas dzērveņu ēdienu degustācijas, kuras šogad tiks papildinātas ar kūkas pagatavošanu un degustācijām. Ikviens tiek aicināts piedalīties dažādās Dzērveņu festivāla aktivitātēs un, krājot puzles gabaliņus, salikt festivāla logo, tādējādi piedaloties "Ogu medību" izlozē. Tie apmeklētāji, kuri festivāla pirmajās dienās nebūs tikuši pie kārotajiem dzērveņu izstrādājumiem, ir laipni aicināti trešajā dienā doties ar mums ogot uz zemnieku saimniecību "Strēlnieki"," aicina Vagale.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)