Banner 980x90

No septembra pedagogi Ozolnieku novada bērnudārzos par 34 stundu slodzi saņems 680 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ozolnieku novada domes deputāti lēmuši novirzīt 23 171 eiro pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algu palielināšanai. Plānots, ka ar 1.septembri bērnudārzu pedagogi par 34 stundu slodzi nedēļā saņems 680 eiro atalgojumu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītājas pienākumu izpildītāja Līga Tamberga aģentūru LETA informēja, ka ar 1.septembri stājas spēkā jaunie Ministru kabineta noteikumi, kuri paredz likmes stundas apmaksu skolās 22,66 eiro, bet pirmsskolas izglītības iestādēs 15,5 eiro, kā arī pirmsskolas skolotāju noslogojumu nedēļā palielinot no 30 uz 40.

Pašlaik Ozolnieku novada pirmsskolu pedagoģiskie darbinieki strādā ar noslodzi 30 stundas nedēļā, saņemot par to 600 eiro lielu atalgojumu - 20 eiro par vienu likmes stundu. Tāpēc, lai saglabātu ar Ozolnieku novada domes pērnā gada 8.decembra lēmuma apstiprināto pedagogu atalgojumu 20 eiro par likmes stundu un optimizētu skolotāju darba noslodzi līdz 34 stundām, dome nolēma piešķirt papildu finansējumu pirmsskolas pedagogu atalgojumam 23 171 eiro apmērā no 1.septembra līdz 31.decembrim. Līdz ar to pedagogu alga būs 680 eiro par 34 stundām, nemainoties esošajam pedagogu skaitam.

Jau vēstīts, ka 2015.gada decembrī Ozolnieku novada dome nolēma, ka no 2016.gada 1.janvāra novadā būs vienota sistēma pirmsskolas un skolu pedagogu darba samaksas aprēķinā - pašvaldība vispārizglītojošās skolas un pirmsskolas pedagogiem noteiks vienādu likmi, atceļot agrākās atsevišķās piemaksas pirmsskolas pedagogiem.

Ozolnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Launerte aģentūrai LETA skaidroja, ka šāds lēmums tapis, ņemot vērā, ka saskaņā ar 2009.gada 28.jūlija Ministru kabineta "Pedagogu darba samaksas noteikumiem" vispārizglītojošās skolas skolotājs saņem 420 eiro par 21 kontaktstundu jeb 20 eiro par stundu, bet pirmsskolas pedagogs saņem 420 eiro par 30 kontaktstundām jeb 14 eiro par stundu. Pašvaldība konstatējusi, ka lielais darba apjoms par nelielu samaksu veicina personāla mainību un negatīvi ietekmē izglītības procesa un rezultātu kvalitāti pirmsskolas izglītības posmā.

Domes deputāti šo ierosinājumu atbalstīja, ar 2016.gada 1.janvāri nosakot Ozolnieku novada pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu amata algas likmi 600 eiro, apmaksājot stundas likmi 20 eiro apmērā.

Tāpat ziņots, ka Ministru kabinets apstiprināja pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)