Banner 980x90

Nesaņemot aizdevumu un no darbiem atsakoties būvniekam, Ozolniekos uzreiz nevarēs realizēt aprūpes centra siltināšanu

Rīga, 1.jūl., LETA. Ozolnieku novada pašvaldība šogad nevarēs realizēt sociālās aprūpes centra (SAC) "Zemgale" siltināšanu, jo no darbu veikšanas atteicies būvnieks un pašvaldība nevar saņemt aizņēmumu projektam, liecina novada domes sēdes protokols.

SAC energoefektivitātes paaugstināšanai pašvaldības budžetā bija paredzēti 400 000 eiro.

Iepirkumā iesniegtie būvnieku piedāvājumi ievērojami pārsniedza šos līdzekļus - SIA "Bildberg" piedāvāja darbus veikt par 774 338 eiro, bet SIA "Pro Dev" par 679 621 eiro.

Izvērtējot iesniegtos piedāvājumus un pretendentu sniegtās atbildes uz jautājumiem, pašvaldības Iepirkumu un izsoļu komisija uzskatīja, ka līguma slēgšanas tiesības varētu piešķirt "Pro Dev", taču uzņēmums informējis, ka atsauc savu piedāvājumu konkursā.

Tāpēc, "ņemot vērā aizdevuma saņemšanas neiespējamību", dome lēma pārtraukt iepirkuma procedūru. SAC siltināšanas projekta realizācija tiks plānota divos etapos, šogad realizējot tikai lifta un ventilācijas sistēmas izbūvi. Šiem darbiem tiks sludināts atkārtots iepirkums.

Jau vēstīts, ka nepietiekamu kredītresursu dēļ Valsts kasē rindā uz aizņēmumu maija beigās gaidīja 145 projekti, kuru īstenošanai pašvaldībām nepieciešami finanšu līdzekļi aptuveni 72,8 miljonu eiro apmērā.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos Lāsma Ūbele skaidroja, ka no kopskaitā 145 projektiem 61 plānots ar Eiropas Savienības fondu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansējumu, un to realizēšanai nepieciešami aizņēmumi 36,6 miljonu eiro apmērā. Savukārt pārējie 94 ir citi investīciju projekti, kuru īstenošanai nepieciešams aizņemties aptuveni 36,2 miljonus eiro.

Šādu situāciju Ūbele raksturoja kā kritisku. "Finansējums vajadzīgs nekavējoties, jo aizņēmumu rindā ir projekti, kuros būvniecības darbus iespējams veikt tikai aktīvajā sezonā, vai projekti, kurus ir būtiski īstenot tieši vasaras sezonā," skaidroja LPS pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)