Banner 980x90

Nedēļas nogalē "Zīlēnos" svinēs Ģederta Eliasa jubileju

Jelgava, 6.sept., LETA. 9.septembrī plkst.13 mākslinieka, gleznotāja dzimtajās mājās "Zīlēni" Platones pagastā notiks viņa 130 gadu jubilejas svinības, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Mākslinieks "Zīlēnos" dzimis 1887.gada 23.septembrī. Šo notikumu iecerēts atzīmēt viņa dzimtajās mājās ar jubilejas pasākumu, kurā piedalīsies aktieri, novada dziedātāji un dejotāji, grupa "Hāgenskalna muzikanti". Interesentiem tiks piedāvāta arī iespēja aplūkot izstādi, redzēt dokumentālo īsfilmu par mākslinieku un apskatīt viņa dzimtās mājas.

Plkst.12.30 ieplānots arī piemiņas brīdis pie Eliasa dzimtas kapavietas Strupdeguņu kapos.

Eliass ir atstājis bagātu radošo mantojumu - vairāk nekā 1000 eļļas gleznu, ap 600 akvareļu, ap 200 pasteļu, ka arī pāris tūkstošus zīmējumu.

Lielākā daļa viņa darbu atrodas Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja krājumā. Divās ekspozīcijas zālēs apskatāmas 67 dažādos daiļrades periodos tapušas gleznas, akvareļi, pasteļi, zīmējumi, fotogrāfijas un dokumenti no mākslinieka arhīva, daļa viņa bibliotēkas, mēbeles un bagātā austrumu mākslas kolekcija. Eliasa darbi atrodas ne tikai Latvijas, bet arī vairākos Eiropas muzejos, piemēram, Modernās mākslas muzejā Parīzē, Maskavā, Helsinkos, Oslo un Malmē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)