Banner 980x90

Nedēļas nogalē LLU piešķirs Gada balvas "Uzņēmējs nākotnei 2018"

Rīga, 19.febr., LETA. 22.februārī plkst.17 Latvijas lauksaimniecības universitātē (LLU) Jelgavas pilī jau trešo tiks piešķirtas LLU Gada balvas konkursa "Uzņēmējs nākotnei" laureātiem, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Lana Janmere.

Šāda tradīcija universitātē dibināta 2016. gadā, lai godinātu uzņēmējus Latvijā, kuri sadarbībā ar LLU zinātniekiem un mācībspēkiem veidojuši inovācijas tautsaimniecības nozaru vajadzībām, snieguši ieguldījumu pētniecībā vai studiju procesa nodrošinājumā. Šogad pasākumā tiks godināti septiņi dažādu nozaru uzņēmumi un viens universitātes mecenāts.

Gada balvas "Uzņēmējs nākotnei" mērķis ir izcelt iedvesmojošus piemērus uzņēmējdarbībā, kas ir izcils paraugs sadarbībai ar LLU zinātniekiem, kopīgi radot izcilību pētniecībā un studijās, veicinot attīstību un inovāciju pārnesi uz ražošanu, tā uzlabojot Latvijas konkurētspēju un nodrošinot gudru, ilgtspējīgu un integrējošu izaugsmi.

"Gada balva "Uzņēmējs nākotnei" ir iespēja mums, universitātei, pateikt paldies uzņēmējiem, kuri redz vērtību augstākajā izglītībā un zinātnē un to nozīmi savā un visas sabiedrības nākotnē. Konkursa laureāti, kurus šogad godināsim, daudz paveikuši LLU labā ne tikai aizvadītajā gadā, bet jau iepriekš. Viņi ir gudri un tālredzīgi cilvēki, jo saprot, ka, uzticoties zinātniekiem un sniedzot atbalstu topošajiem speciālistiem, ieguvēji būs arī paši," skaidroja LLU rektore Irina Pilvere.

Gada balvas un goda raksti tiks pasniegti trīs nominācijās: ieguldījums biozinātnēs, ieguldījums inženierzinātnēs un mecenātisms. Uzņēmējus balvai par 2018.gadā paveikto izvirzīja LLU vadība, LLU struktūrvienības, LLU zinātniskie institūti un institūcijas. Savukārt lēmumu par balvas un goda rakstu piešķiršanu pieņēma universitātē izveidota komisija, izvērtējot katra pretendenta ieguldījumu.

Nominācijai "Gada ieguldījumam biozinātnēs" izvirzīti AS "Agrofirma Tērvete", AS "Putnu fabrika Ķekava" un SIA

"Scandagra Latvia". Savukārt SIA "Cloud Enterprise Systems", AS "Latvijas Finieris" un SIA "ARA Intellect" izvirzīti nominācijai "Gada ieguldījums inženierzinātnēs".

Par atbalstu augstskolai nominācijā "Mecenātisms" izvirzīts LLU Informācijas tehnoloģijas fakultātes absolvents un ilggadējs universitātes studentu mecenāts Uldis Šalajevs, kā arī AS "Rīgas dzirnavnieks".

Pasākumā tiks godināti visi nominanti, pateicoties par viņu ieguldījumu LLU attīstībā. Katram tiks pasniegta mākslinieces, LLU Tehniskās fakultātes lektores Ivandas Spulles-Meieres dizainētā un veidotā balva un goda raksts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)