Banner 980x90

Nedēļas nogalē Jelgavā notiks Metāla svētki un Inženieru dienas

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Attīstot bērnu un jauniešu tehnisko jaunradi, sasaistot tehniskās zinātnes, izglītību un mūsdienu tehnoloģijas, Jelgavā no 9.septembra līdz 11.septembrim šogad pirmo reizi Metāla svētki notiks kopā ar Inženieru dienām, aģentūru LETA informēja svētku rīkotāju pārstāvis Jānis Kuķis.

Inženieru dienās, kas notiks no 9.septembra līdz 11.septembrim, apmeklētājiem būs iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo - piedalīties tehniskos sporta veidos un apmeklēt atvērto durvju dienas inženierzinātnēs. Stacijas parkā notiks dažādas orientēšanās sacensības, bet trasē "Rullītis" - auto braucieni un auto futbols. Īpašais viesis trasē būs autosportists Reinis Nitišs, kurš pastāstīs par saviem iespaidiem, sacenšoties ar labākajiem braucējiem pasaules rallijkrosa čempionātā.

Savukārt 10.septembrī Pasta salā Metāla svētkos piedalīsies uzņēmēji, amatnieki, augstskolas, koledžas, vidējās profesionālās izglītības iestādes, interešu izglītības iestādes, jaunrades centri, kas vēlas popularizēt metālapstrādes nozari un profesijas, inženierzinātnes un bērnu un jauniešu tehnisko jaunradi. Potenciālie audzēkņi un darba ņēmēji varēs apmeklēt Pasta salu, lai iepazītos ar izglītības iestādēm, kurās apgūst inženierzinātnes, un uzņēmumiem, kuros tās izmanto. Tāpat Metāla svētkos ikviens apmeklētājs varēs piedalīties konkursos, apskatīt paraugdemonstrējumus, veikt eksperimentus, iegādāties izstrādājumus vai arī noklausīties grupas "Z-Scars" koncertu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)