Banner 980x90

"Nature Foods" Jelgavā par apmēram 34 miljoniem eiro plāno celt inovatīvu pārtikas produktu ražotni

Rīga, 10.maijs, LETA. Uzņēmums "Nature Foods" ieguldīs kopumā apmēram 34 miljonus eiro jaunas inovatīvu pārtikas produktu ražotnes projektēšanā un būvniecībā Jelgavā, kā arī tajā nepieciešamo iekārtu iegādē un uzstādīšanā, aģentūrai LETA noskaidroja kompānijā.

"Nature Foods" dibinātājs, galvenais akcionārs un valdes loceklis Markus Masins aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir uzsākts darbs pie "Nature Foods" ražošanas bāzes izveides Jelgavā. Tostarp ar Jelgavas domi ir noslēgts līgums par apbūves tiesībām uz 3,5 hektāriem zemes, uz kuras jau šogad pēc projektēšanas darbu pabeigšanas jāsākas būvdarbiem. "Ražošanas ēkas būvniecībā plānots ieguldīt ap deviņiem miljoniem eiro, pēc tam ap 25 miljoniem eiro tiks ieguldīti iekārtu iegādē un uzstādīšanā," pastāstīja Masins.

Viņš norādīja, ka saskaņā ar plānoto rūpnīca darbu varētu sākt 2021.gadā, radot Jelgavā apmēram 60 jaunas darba vietas. Kā norāda Masins, finansējuma avots ir pašu investoru un to partneru finanšu resursi, taču nav izslēgta iespēja projektā iesaistīties arī jauniem finanšu investoriem.

Masins atzīmēja, ka paralēli uzņēmums strādā pie inovatīvu un veselīgu pārtikas produktu radīšanas, tostarp kompānija ir radījusi dzērienu "Happea", kura galvenā izejviela ir zirņu proteīns un, kas galvenokārt ir paredzēts vegāniem, kā arī lietotājiem ar laktozes nepanesamību. Dzērienu plānots sākt ražot jau šā gada vasarā, sākotnēji ārpakalpojuma veidā rūpnīcā Zviedrijā. Tas būs pieejams trijās garšas versijās - oriģinālajā, vaniļas un šokolādes. No sākuma šis dzēriens būšot pieejams Vācijas tirgū, bet vēlāk to pakāpeniski plānots realizēt pārējās Eiropas Savienības valstīs, kā arī nozīmīgākajos tirgos citviet pasaulē.

"Nature Foods" galvenais akcionārs pastāstīja, ka kopumā piena produktu patēriņš nedaudz sarūk, kamēr augu izcelsmes piena aizvietotāju dzērienu pārdošanas apjomi ievērojami palielinās, piemēram, Vācijā to realizācijas apmēri aug par 18% gadā. Līdz šim populārākais produkts starp augu izcelsmes dzērieniem bijis sojas piens, taču pieprasījums pēc tā krītas par gandrīz 10% gadā.

Masins atzīmēja, ka "Nature Foods" izstrādes procesā ir arī vairākas citas dzēriena modifikācijas un garšas, tai skaitā versija, kas paredzēta kafijas pagatavošanai. Tuvākajā laikā tiks uzsākti pētījumi un eksperimenti arī saistībā ar vairākām citām produktu kategorijām, izmantojot zirņu izolātu kā izejvielu.

Iepirkumu uzraudzības mājaslapā teikts, ka pretendenti "Nature Foods" izsludinātajā konkursā par zirņu proteīna fabrikas projektēšanu un būvniecību Jelgavā, Prohorova ielā 13 var iesniegt līdz šā gada 31.maijam. Ražotni plānots uzbūvēt līdz 2021.gada 31.decembrim ar Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) atbalstu.

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmums "Nature Foods" dibināts 2017.gadā un 2018.gadu noslēdzis ar 62 354 eiro apgrozījumu un 189 516 eiro zaudējumiem. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 750 000 eiro. Kā kompānijas pamatdarbības veids "Firmas.lv" norādīts bezalkoholisko dzērienu ražošana. Lielākā daļa jeb 87,5% kapitāldaļu pieder Markum Masinam, bet atlikušās kapitāldaļas pieder Vācijas uzņēmumam "Michael Pelster Holding GmbH&Co. KG".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)