Banner 980x90

Nākamnedēļ Jelgavā rīkos industriālo pārgājienu

Rīga, 2.apr., LETA. Sākot industriālo pārgājienu otro sezonu, 13.aprīlī Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs aicina doties sešu stundu pārgājienā Jelgavā "No lokomotīvju depo līdz agresīvajai vārnai", aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Nora Vrubļevska.

Pārgājiena dalībnieki varēs iepazīt Jelgavas bijušo lokomotīvju depo, Ģintermuižas slimnīcu, Jelgavas tipveida arhitektūru un vecpilsētu, vēsturisko spēkratu kolekciju, kā arī citus objektus. Pārgājiena maršruts plānots 14 kilometru garumā.

Pulcēšanās pārgājienam notiks Dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīcijā, Stacijas ielā 3, no plkst.10.30. Pārgājiena noslēgums ir paredzēts ap plkst.17 pie Jelgavas stacijas.

Pārgājienu vadīs Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja Nora Vrubļevska un Jelgavas ekspozīcijas un izstāžu kuratore Ilze Freiberga.

Pārgājiena dalībniekiem līdzi jāņem laika apstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi, atstarojošā veste, ziedojumu nauda muzejiem, kā arī ēdiens un dzēriens piknika pauzei.

Tā kā pārgājiena laikā paredzēts apmeklēt paaugstinātas bīstamības zonas - sliežu ceļu klātesamība, Jelgavas lokomotīvju depo, tam pieguļošās teritorijas -, vecākiem lūgums uzmanīgi izvērtēt sava mazgadīgā bērna līdzdalību šajā pārgājienā. Rīkotāji iesaka pārgājienā doties bērniem, sākot ar septiņu gadu vecumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)