Banner 980x90

Nākamnedēļ apelācijas kārtībā sāks iztiesāt lietu par pasūtījuma slepkavību Jelgavā

Jelgava, 15.nov., LETA. Nākamajā nedēļā Zemgales apgabaltiesa apelācijas kārtībā sāks izskatīt lietu par pasūtījuma slepkavību Jelgavā, aģentūru LETA informēja tiesas konsultante Diāna Ozoliņa.

Par pirmās instances - Jelgavas tiesas - spriedumu šajā lietā pārsūdzības iesnieguši gan apsūdzētais Oļegs Kļimanovs, gan viņa advokāte Ieva Cīrule.

Tiesas sēde ieplānota 21.novembrī plkst.10.

Jau vēstīts, ka Jelgavas tiesa atzinusi 1983.gadā dzimušā Kļimanova vainu pasūtījuma slepkavības izdarīšanā un piespriedusi viņam brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Prokurors prasīja vīrieti sodīt ar brīvības atņemšanu uz 20 gadiem.

Apsūdzētais savu vainu neatzina.

Kļimanovs ar pirmās instances tiesas spriedumu, kas vēl nav stājies spēkā, atzīts par vainīgu visās viņam izvirzītajās apsūdzībās pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 3.punkta un 9.punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā un mantkārīgā nolūkā, un pēc KL 233.panta 2.daļas par šaujamieroča glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Jelgavas tiesa daļēji apmierināja arī cietušo pieteiktās kompensācijas. Par labu bojā gājušā vīrieša sievai piedzenama kompensācija 8150 eiro apmērā, bet par labu bojāgājušā tēvam - 28 150 eiro.

Tāpat vēstīts, ka bojāgājušā sieva bija pieteikusi kompensāciju par morālo kaitējumu 10 000 eiro, kā arī materiālo kompensāciju par bēru izdevumiem 1920 eiro apmērā. Mirušā tēvs sākotnēji bija pieteicis kompensāciju par morālo kaitējumu 10 000 eiro, kuras apmēru tiesas sēdē mainīja uz 50 000 eiro.

Kā ziņots, 2015.gada 7.decembrī ap plkst.7 Satiksmes ielā, Jelgavā, ar vairākiem šāvieniem sašauts 40 gadus vecs vīrietis, kurš vēlāk no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā mira.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais saticies ar pirmstiesas procesā nenoskaidrotām personām. Kopīgas alkohola un narkotiku lietošanas laikā pirmstiesas procesa nenoskaidrota persona piedāvāja apsūdzētajam izdarīt personas slepkavību, lietojot šaujamieroci, apsolot par to samaksāt 5000 eiro. Vīrietis piekrita.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe, pēc pirmstiesas procesa nenoskaidrotas personas norādēm apsūdzētais agrā rīta stundā ar līdzi paņemto šaujamieroci devās uz dzīvojamās mājas pagalmu, kur gaidīja, kamēr no kāpņu telpas iznāks cietušais.

Atrodoties narkotiku un alkohola ietekmē un darbojoties mantkārīgā nolūkā, apsūdzētais no šaujamieroča izdarīja sešus mērķtiecīgus šāvienus cietušā ķermenī, un pēc tam no notikuma vietas aizskrēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)