Banner 980x90

Naftas cenu krituma dēļ teju uz pusi samazinājies metāla konstrukciju ražotājas "Torgy Baltic" apgrozījums

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ozolnieku novadā reģistrētajai SIA "Torgy Baltic", kas nodarbojas ar metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražošanu, pērn par 45% krities apgrozījums, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma vadība finansiālos rādītājus skaidro ar naftas cenu kritumu un naftas un gāzes nozares investīciju samazinājumu visā pasaulē, norādīts uzņēmuma gada pārskatā.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bijis 4 974 503 eiro, kas ir par 45% mazāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 9 126 180 eiro. Savukārt SIA "Torgy Baltic" zaudējumi 2015.gadā bijuši 49 310 eiro, salīdzinot ar 47 709 eiro peļņu vēl pirms gada.

Uzņēmuma vadība norāda, ka līdz ar naftas cenu kritumu un citām izmaiņām nozarē krities pasūtījumu apjoms, tāpēc 2015.gadā nācās pielāgot ražošanas jaudu un gada sākumā atlaist vairākus darbiniekus. Taču gada beigās darba apjoms strauji pieauga, tāpēc darbā pieņemti vairāk nekā 20 jauni darbinieki. Vidēji pērn nodarbināti 96 darbinieki, kas ir mazāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmumā vidēji bija 107 nodarbinātie.

Pērn veiktas investīcijas ražošanas iekārtu iegādē, lai nodrošinātu ražošanas apjomu.

SIA "Torgy Baltic" ir pakļauta procentu likmju riskam, galvenokārt kredītsaistību un līzinga dēļ. Sniegtie pakalpojumi, kā arī ražotā produkcija ir specifiska, galvenokārt tiek pārdota mātessabiedrībai "Torgy Mek Industry AS" Norvēģijā, kas ir šā uzņēmuma vienīgā īpašniece.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)