Banner 980x90

Mītiņā pret Jelgavas skolu reorganizāciju plāno pulcināt līdz 500 dalībniekiem

Rīga, 18.febr., LETA. Šodien ieplānotais mītiņš pret Jelgavas 2.pamatskolas un 6.vidusskolas apvienošanu varētu pulcināt līdz 500 dalībniekiem, aģentūrai LETA prognozēja pasākuma rīkotāji.

2.pamatskolas audzēkņu vecāki nepiekrīt, ka izglītības iestādes tiek reorganizētas, pašvaldības plānus dēvējot par pamatskolas likvidāciju.

"Lai gan notiekošais oficiāli tiek dēvēts par reorganizāciju, patiesībā tā ir labas skolas likvidācija. Lielākā daļa bērnu, kas dzīvo pilsētas centrā, nebrauks uz RAF mikrorajonu pilsētas nomalē. Vēl jo vairāk tāpēc, ka bieži vien viņiem ceļā būtu jāizmanto divi autobusi," bažījās vecāku iniciatīvas grupas pārstāvis Gatis Ozols.

Pasākuma rīkotāji aicina nemeklēt notiekošajā un vecāku neapmierinātībā politisku zemtekstu, jo "vecāku sašutumu izraisa domes amatpersonu neprofesionālais mēģinājums atrisināt mācību iestāžu telpu problēmas uz mazu bērnu rēķina".

"Mēs tomēr līdz pat pēdējam brīdim turpinām cerēt, ka veselais saprāts uzvarēs un Jelgavas domes ierēdņi un deputāti ieklausīsies 2.pamatskolas bērnu vecākos un skolotājos un pieņems lēmumu, kurš atbilst visu pilsētas iedzīvotāju interesēm," pauda Ozols.

Organizatori lēš, ka mītiņā plkst.15.30 varētu piedalīties aptuveni 350 līdz 500 dalībnieku.

Jau vēstīts, ka 2.pamatskolu un 6.vidusskolu plānots apvienot pēc šī mācību gada beigām, taču katra vecāka ziņā būs izvēlēties, kurā izglītības iestādē bērns turpinās izglītības iegūšanu. Lai maksimāli atvieglotu pārmaiņas 2.pamatskolas mazāko klašu audzēkņiem un nodrošinātu skolu tuvāk dzīvesvietai, paredzēts, ka 5.vidusskola būs gatava uzņemt visus 1.-3.klašu skolēnus kopā ar katras klases skolotāju. Tāpat skolas nākamā mācību gada 9.klašu audzēkņiem tiks piedāvāts izvēlēties 5. vai 6.vidusskolu un pāriet uz to kopā ar visu klasi un klases audzinātāju. Savukārt šī brīža 6. un 7.klašu skolēniem tiks nodrošināta iespēja mācīties tajā pašā ēkā, pievienojoties Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijai, kas pēc skolas reorganizācijas pārcelsies uz ēku Sarmas ielā 2. Vienlaikus ir iespēja izvēlēties kādu citu pilsētas skolu. Nākamā skola ģimenei būtu jāizvēlas līdz aprīļa beigām.

Tāpat pārmaiņas skars 6. vidusskolu, kas ne tikai būs gatava uzņemt 2. pamatskolas audzēkņus, bet arī pakāpeniski kļūs par pamatskolu. No nākamā mācību gada paredzēts skolā neuzņemt 10.klases skolēnus, bet 11. un 12.klašu audzēkņiem tiks saglabāta iespēja vidusskolu pabeigt savā mācību iestādē. Šāds priekšlikums izvērtēts, ņemot vērā to, ka 6. vidusskolā ir vidējās profesionālās izglītības programmas, ko vidusskolēniem nevar piedāvāt 5.vidusskola.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)