Banner 980x90

Maksa par kapavietu Jelgavas Meža kapu jaunajā daļā ir trīsreiz augstāka par vietu Bērzu kapu jaunajā daļa

Jelgava, 3.nov., LETA. Pēc Meža kapsētas paplašināšanas Jelgavā iespējams izvēlēties kapa vietu to jaunajā daļā, kas izmaksās trīsreiz vairāk nekā Bērzu kapu jaunajā daļā, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība".

Līdz šim Bērzu kapi bija vienīgie, kur Jelgavā ierādīja jaunas kapa vietas, taču tagad iespējams pieteikt vietu arī Meža kapsētas paplašinātajā daļā.

Līdz ar Jelgavas domes apstiprinātajiem grozījumiem "Pilsētsaimniecības" maksas pakalpojumos pilsētā noteiktas četras kapu grupas. Pirmajā grupā kapa vieta izmaksā 99,6 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), un tajā iekļauta Baložu, Zanderu kapsēta, Meža un Bērzu kapsētas vecā daļa. Otrajā grupā ietverta Miera kapsēta, Meža kapsētas vecticībnieku sektors un jaunā daļa, Norauku, Kalnakroga un Romas kapi. Viena kapa vieta šajās kapsētās izmaksas 71,14 eiro, neieskaitot PVN. Vieta trešās grupas kapos - Bērzu kapsētas jaunajā daļā - izmaksās 21,34 eiro bez PVN. Savukārt ceturtajā daļā iekļauti bezpiederīgi apbedījumi Bērzu kapos.

Līdz ar to maksa par kapavietu Meža kapsētas jaunajā daļā vairāk nekā trīs reizes pārsniedz maksu par pakalpojumu Bērzu kapu jaunajā daļā.

"Pilsētsaimniecības" vadītāja vietniece Sandra Liepiņa aģentūrai LETA skaidroja, ka, nosakot maksu par jaunu kapavietu Meža kapsētas jaunajā daļā, tika ņemtas vērā būvniecības izmaksas, kas saistītas ar kapsētas daļas izveidošanu, kas pēc aprēķiniem atbilst otrās grupas kapsētai.

Jau vēstīts, ka šopavasar Meža kapos Jelgavā atsākta kapsētas paplašināšana, ko par 73 529 eiro, ieskaitot pievienotas vērtības nodokli, veica vietējā SIA "Kulk".

Darbu laikā izbūvēta drenāža, pievestas un uzbērtas smiltis, izveidoti grants seguma celiņi, izbūvēta saimnieciskā ūdens ņemšanas aka, uzstādīti labiekārtojuma elementi un apzaļumota teritorija, iestādot kokus un krūmus.

Meža kapu paplašināšanā plānota arī trešā kārta, kuras īstenošana ir atkarīga no 2018.gada pašvaldības budžeta.

Plānots, ka, pabeidzot visus Meža kapu paplašināšanas darbus, perspektīvā tur varēs veikt apmēram 3000 jaunus apbedījumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)