Banner 980x90

LLU Studentu teātrī notiks Jāņa Rēdliha un Maijas Smildziņas filmas "ejam" pirmizrāde

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Piektdien, 20.novembrī plkst.19.00 Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Studentu teātra mājā Jelgavā, Jāņa Čakstes bulvārī 5a, notiks Jāņa Rēdliha un Maijas Smildziņas filmas "ejam" pirmizrāde, aģentūru LETA informēja filmas veidotāju pārstāve Guna Bīriņa.

Viņa skaidroja, ka filmas materiāls tapis 2014.gadā režisores Māras Ķimeles meistardarbnīcā Anša Rūtentāla Kustību teātra vasaras rezidencē Beverīnas novada Kauguros un Kaltenē.

"Režisores Māras Ķimeles vadītajā meistardarbnīcā kustību teātra aktieriem, mijoties radošajam procesam ar ikdienas norisēm, septiņas dienas tiek meklēta izrādes koncepcija un kustību valoda. Aktieriem kā izpētes objekts tiek piedāvāts akmens. Filma ļauj dziļāk ielūkoties kustību teātra radošajā procesā," pauda Bīriņa.

Jānis Rēdlihs ir televīzijas operators kopš 1979.gada. Teātra režiju viņš apguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Savulaik dibinājis neatkarīgo teātri "Kabata". Bijis Latvijas televīzijas raidījumu vadītājs, operators un režisors, daudzu portretfilmu par māksliniekiem, mūziķiem, dejotājiem veidotājs. Tāpat viņš ir videodejas un videomākslas darbu autors, kā arī audiovizuālo mediju mākslas programmas pasniedzējs Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBA).

Maija Smildziņa ir Latvijas televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas režisore kopš 1968.gada.

Režisore Māra Ķimele ir dramatiskā teātra režijas un aktiermeistarības profesore Latvijas Kultūras akadēmijā. Režiju apguvusi Maskavas Teātra mākslas institūtā. Kopš 1969.gada iestudējusi izrādes Valmieras teātrī, neatkarīgajā teātrī "Kabata", Latvijas Nacionālajā teātrī un citur. Kopš 2003.gada iestudē izrādes Jaunajā Rīgas teātrī. Jaunākais iestudējums - "Aspazija. Personīgi".

Anša Rūtentāla Kustību teātra izrādēs apvienojas laikmetīgās dejas, fiziskā teātra, buto un kontaktimprovizācijas elementi. Teātris piedalījies festivālos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Dānijā, Zviedrijā, Armēnijā, Anglijā, Vācijā, Bosnijā Hercegovinā, Spānijā, Austrijā un Ungārijā.

Šās filmas projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)