Banner 980x90

LLU organizēs jauno mērnieku un būvnieku sagatavošanas programmas vidusskolēniem

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv

Marta sestdienās Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) sāksies nodarbības skolēniem divās skolās - "Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolā" un "Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolā", kas domātas tiem vidusskolēniem, kas vēlas iepazīt savu nākotnes profesiju.

LLU pārstāve Lana Janmere aģentūru LETA informēja, ka pieteikšanās šīm programmām notiks līdz 29.februārim. Dalība nodarbībās ikvienam vidusskolēnam ir bez maksas.

Abās skolās nodarbības organizēs LLU Lauku inženieru fakultātes (LIF) mācībspēki un studenti. Tiem jauniešiem, kas ir izlēmuši pēc vidusskolas absolvēšanas sākt studijas programmās "Zemes ierīcība un mērniecība" un "Būvniecība", šī ir lieliska iespēja brīvā un nepiespiestā gaisotnē iepazīt studiju vidi, mācībspēkus un sagatavoties studijām. Taču tie, kas vēl nav izlēmuši, ko vēlas studēt, skolu nodarbībās varēs pārliecināties par savu atbilstību šīm profesijām, skaidroja Janmere.

"Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skola" ir izglītojošs pasākums 10.-12.klases skolēniem, kurā būs iespēja papildināt zināšanas par zemes izmantošanu, teritorijas projektēšanu un plānošanu, nekustamo īpašumu un tā vērtēšanu, mērniecības pamatiem, mērniecības instrumentiem, kartēm un to izgatavošanu.

Plānots, ka nodarbības notiks Lauku inženieru fakultātē sestdienās - 5.martā, 19.martā, 2.aprīlī un 16.aprīlī - no plkst.12 līdz plkst.16. Turklāt daļa no praktiskajām aktivitātēm norisināsies āra apstākļos - Jelgavas pils parkā.

Kopumā jaunajiem zemes ierīkotājiem un mērniekiem paredzētas četras nodarbības, kurās viņi iegūs punktus, un labākie pirmo trīs vietu ieguvēji pēc sekmīgas vidusskolas absolvēšanas varēs studēt valsts budžeta finansētās vietās profesionālajā bakalaura studiju programmā "Zemes ierīcība un mērniecība".

Savukārt "Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolā" jaunieši varēs iegūt zināšanas par būvmateriāliem, likumdošanas aktualitātēm, projektiem un to dokumentāciju, konstrukciju projektēšanu, būvmašīnām, būvuzraudzības mērinstrumentiem, būvdarbu organizēšanu un projektu vadīšanu, kā arī nostiprināt zināšanas eksaktajos priekšmetos, kuras ļaus ar lielāku pārliecību sākt studijas universitātē.

Augstskolas speciālistu vadībā ikviens gūs priekšstatu par būvinženiera, būvdarbu vadītāja, būvuzrauga un būvkonstrukciju projektētāja profesijas specifiku, turklāt atklās šī darba nozīmīgumu un atbildību, jo kvalitatīvai un drošai būvei ir jākalpo 50, 100 vai pat vairāk gadu.

Plānots, ka nodarbības notiks Lauku inženieru fakultātē martā un aprīlī sestdienās no plkst.12 līdz plkst.16. Kopumā jaunajiem būvinženieriem paredzētas astoņas nodarbības, kurās viņi iegūs punktus, un labākie pēc sekmīgas vidusskolas vai tehnikuma absolvēšanas iegūs tiesības studēt valsts budžeta finansētās vietās profesionālajā bakalaura studiju programmā "Būvniecība", kā arī studēt nepilna laika 1.līmeņa vai 2.līmeņa profesionālajā studiju programmā "Būvniecība".

Minēto studiju programmu absolventiem pēc būvprakses būs iespējas iegūt Latvijas Būvinženieru savienības būvprakses sertifikātus (būvdarbu vadīšanā, būvuzraudzībā, un citus), tādējādi veiksmīgi konkurējot darba tirgū, skaidroja LLU pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)