Banner 980x90

LLU jaunais studiju gads sāksies pēc nedēļas

Jelgava, 28.aug., LETA. Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) jaunais studiju gads tiks atklāts 4.septembrī plkst.9, kad Jelgavas pils pagalmā pulcēsies pirmā kursa studenti, mācībspēki, darbinieki un viesi, lai kopā atzīmētu jaunā studiju gada sākumu ar svinīgu ceremoniju un universitātei nozīmīgu tradīciju - Imatrikulācijas aktu -, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Pirmkursnieki ir aicināti pulcēties pie Jelgavas pils plkst.8.30, lai gatavotos ieiešanai augstskolas pagalmā kolonnā pa seši noteiktā secībā - Lauksaimniecības fakultāte, Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, Vides un būvzinātņu fakultāte, Tehniskā fakultāte, Veterinārmedicīnas fakultāte, Informācijas tehnoloģiju fakultāte un Meža fakultāte.

Svinīgās ceremonijas laikā pirmkursniekus, mācībspēkus, darbiniekus un viesus uzrunās LLU rektore Irina Pilvere, studiju prorektors Aigars Laizāns, fakultāšu dekāni un LLU Studējošo pašpārvaldes (SP) vadītājs. Līdz ar studentu himnas "Gaudeamus" atskaņošanu jaunieši tiks oficiāli imatrikulēti, kļūstot par pilntiesīgiem LLU studentiem.

Pēc svinīgās ceremonijas studenti un mācībspēki tiek aicināti piedalīties Akadēmiskā ceļa veidošanā, kur gājēju celiņā tiks guldīta bruģakmens plāksne ar gada skaitli. Akadēmiskais ceļš kalpo gan kā simbols izaicinājumiem un šķēršļiem ceļā uz augstāko izglītību, gan kā vieta, kur pēc gadiem satikties un salidojumos gremdēties atmiņu stāstos.

Katru pirmkursnieku LLU SP iepriecinās ar studiju gada plānotājiem, kur ir apkopoti nozīmīgākie pasākumi universitātes dzīvē, kā arī informācija par dažādām studiju un ārpus studiju iespējām, fakultāšu un struktūrvienību kontaktinformāciju, Jelgavas pils un Jelgavas pilsētas karti.

Pirmkursniekiem šī būs svētku diena, tādēļ nebūs jāapmeklē lekcijas, bet vecāko kursu studentiem ar 4.septembri sāksies nodarbības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)