Banner 980x90

LLU ieguldīs vairāk nekā miljonu eiro studiju programmu un pārvaldības pilnveidē

Rīga, 10.okt., LETA. Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) par vairāk nekā vienu miljonu eiro īstenos projektu "Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārvaldības pilnveide", izvērtējot un pilnveidojot studiju programmas un uzlabojot universitātes pārvaldību, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Lana Janmere.

Projekta mērķis ir pilnveidot LLU studiju programmu satura kvalitāti un, efektīvi izmantojot pieejamos resursus, nodrošināt labāku augstākās izglītības institūcijas pārvaldību un vadības personāla kompetenču un prasmju paaugstināšanu.

"Mēs kā universitāte līdz šim esam orientējuši savu darbību nacionālām vajadzībām un lokāliem ģeogrāfiskiem apstākļiem. Šādu darbības fokusu noteikusi LLU specifiskā situācija, jo esam viena no augstskolām, kura katru gadu saņem valsts un tautsaimniecības nozaru pasūtījumu studiju programmu īstenošanai un noslēdz par to līgumu ar Zemkopības un Izglītības un zinātnes ministrijām. Taču pašlaik paralēli nacionālajām vajadzībām sākam skatīties plašāk uz pasaules zināšanu tirgu un iespējām savas zināšanas eksportēt, tādēļ tuvākajos gados izvērtēsim studiju programmas un pielāgosim tās pasaules vajadzībām," skaidroja LLU studiju prorektors Aigars Laizāns.

Īstenojot ieceri, plānota ne tikai esošo studiju programmu satura pilnveide un salāgošana nozaru attīstības vajadzībām, bet arī universitātes organizatorisko un pārvaldības struktūru funkciju izvērtēšana un pilnveide, universitātes kvalitātes vadības sistēmas pilnveide, e-risinājumu izstrāde, pilnveide un ieviešana pārvaldības un internacionalizācijas vajadzībām, universitātes vadības personāla zināšanu, prasmju un kompetenču pilnveide, starptautisks salīdzinošs izvērtējums un pārmaiņu plāna aktualizācija.

"Atbilstoši projekta aktivitātēm organizēsim universitātes vadības komandas apmācības par labu un ilgtspējīgu pārvaldību, lai gan augstākā līmeņa vadītāji, gan studiju programmu direktori prastu vadīt gan naudu, gan cilvēkus, gan studiju procesu," klāstīja Laizāns.

Kopējais projekta aktivitātēm paredzētais finansējums ir 1 059 598 eiro, Eiropas Sociālais fonds nodrošina 900 658 eiro, bet valsts budžeta finansējums projektam ir 158 940 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)