Banner 980x90

LLU atklās starptautisko konferenču ciklu bioekonomikā un lauku attīstībā

Jelgava, 7.maijs, LETA. Ar plenārsēdi "Bioekonomika un lauku attīstība" 10.maijā plkst.10 Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ievadīs sešu starptautisku konferenču ciklu, kas līdz maija beigām norisināsies Jelgavā un pulcēs zinātniekus, nozaru pārstāvjus un politikas veidotājus no Latvijas un ārvalstīm, lai ziņotu par jaunāko starptautisko pētījumu rezultātiem bioekonomikas nozarēs un to nozīmi lauku attīstībā, aģentūru LETA informēja augstskolas komunikācijas vadītāja Lana Janmere.

Konferenču plenārsēdē valsts pārvaldes pārstāvji, Latvijas un ārvalstu zinātnieki ziņos par bioekonomikas politiskajām nostādnēm un diskutēs par attīstības iespējām, aptverot visas LLU prioritārās pētniecības jomas - biozinātnes, inženierzinātnes, ekonomiku un sabiedrības attīstību.

Plenārsēdē "Bioekonomika un lauku attīstība" ar uzrunām un ziņojumiem piedalīsies LLU rektore Irina Pilvere, Zemkopības un Ekonomikas ministriju pārstāvji, Eiropas Komisijas Pārstāvniecības vadītājas vietnieks Andris Kužnieks, Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Aivars Okmanis, Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) un Drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" direktors Aivars Bērziņš. Savukārt starptautisko bioekonomikas pētījumu virzienus plenārsēdē atklās pārstāvji no Vāgeningenas universitātes Nīderlandē, kas ir Eiropā un pasaulē vadošā dzīvības zinātņu universitāte.

Plenārsēdē aktualizētie pētījumu virzieni un to atklājumi detalizēti tiks izskatīti starptautiskajās zinātniskajās konferencēs, kas norisināsies LLU fakultātēs maijā.

Plānots, ka kopumā Jelgavā pulcēsies vairāk nekā viens tūkstotis zinātnieku no Latvijas un ārvalstīm. Konferencēs kā klausītāji aicināti piedalīties LLU, tās pārraudzības un partnerinstitūciju pētnieki, kā arī jaunie un topošie zinātnieki, citi LLU sadarbības partneri Latvijā un pasaulē. Dalībai konferences plenārsēdē aicināti arī ar LLU saistīto nozaru uzņēmēji, valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)