Banner 980x90

LLU rīko konferenci "Līdzsvarota lauksaimniecība"

Jelgava, 19.febr., LETA. 22.februārī Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) norisināsies lauksaimniecības zinātniski praktiskā konference "Līdzsvarota lauksaimniecība", aģentūru LETA informēja augstskolas Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Līcīte.

Konferencē aicināti piedalīties lauksaimniecības zinātnisko iestāžu pārstāvji, Zemkopības ministrijas speciālisti, konsultāciju dienesta darbinieki, lauksaimnieku biedrību pārstāvji un darbinieki, uzņēmumu vadītāji, pakalpojumu sniedzēji un topošie lauksaimniecības speciālisti.

Konferences mērķis ir popularizēt jaunākās zinātnes atziņas un praktisko pieredzi laukkopības, kā arī dārzkopības un lopkopības nozarēs. Konferences laikā notiks plenārsēde par biozinātnes ilgtspējīgas attīstības iespējām Latvijā un darbs tematiskajās sekcijās par nozarei aktuālajiem jautājumiem.

Konference tiks atklāta ar plenārsēdi, kur tiks diskutēts par lauksaimniecības aktualitātēm, finansējumu zinātnei, lauksaimniecības nākotni jauniešu skatījumā, valsts pētījumu programmu sniegumiem, glifosātiem, hidroloģiskā režīma īpatnībām, kā arī par augsnes agroķīmisko īpašību rādītājiem un ciltsdarba attīstības perspektīvu lopkopībā.

Savukārt tematiskās sekcijas būs lauksaimniecības zemes apsaimniekošanu, dārzkopības un piena lopu pētījumiem, kā arī zinātniskajiem pētījumiem lopkopībā. Papildus plenārsēdei un tematiskajām sekcijām būs izvietoti 30 stenda ziņojumi par tēmām laukkopībā, dārzkopībā un lopkopībā.

Visi konferences ziņojumi apkopoti rakstu krājumā, ko saņems ikviens reģistrētais konferences dalībnieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)