Banner 980x90

Līzings auto iegādei – brauc tagad, maksā vēlāk

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ir jābūt ļoti pacietīgam, lai sakrātu naudu labai automašīnai, tāpēc pastāv tāds finanšu pakalpojums kā auto līzings jeb iespēja saņemt finansējumu mašīnas iegādei līdz pat 90% apmērā no tās tirgus vērtības. Turklāt šī iespēja pieejama iegādājoties ne vien automašīnu, bet arī citus transportlīdzekļus, piemēram, motociklu vai laivu.

Kam jāpievērš uzmanība?
Auto līzings ir pakalpojums, ko nodrošina vairāki uzņēmumi Latvijā, un katram no tiem nedaudz atšķiras aizdevuma noteikumi. Galvenie raksturlielumi ir šādi:
- minimālā un maksimālā aizdevuma summa;
- minimālais un maksimālais aizdevuma laiks;
- gada procentu likme.

Pie dažiem aizdevējiem minimālā aizdevuma summa ir vien dažu simtu apmērā, taču citi nodrošinās līzingu tikai tiem, kuriem nepieciešams aizņemties vismaz tūkstoš eiro. Savukārt maksimālā aizdevuma summa visdrīzāk būs aptuveni 15–20 tūkstoši eiro. Tiesa, auto līzings nebūs pieejams visā mašīnas vērtības apmērā, un jārēķinās ar pirmās iemaksas nepieciešamību. Aizdevuma laiks lielākoties ir no viena mēneša līdz sešiem gadiem. Savukārt to, kāda ir gada procentu likme, ir atkarīgs no katra uzņēmuma aizdevumu politikas.

Kā saņemt aizdevumu?
Auto līzings pieejams tiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu un var iemaksāt pirmo iemaksu 10% apmērā no līzinga summas. Papildus jārēķinās ar tādiem izdevumiem kā
- līguma noslēgšanas vai komisijas maksa;
- obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) iegāde;
- nepieciešamības gadījumā arī KASKO polises iegāde.

Auto līzings nodrošina iespēju izvēlēties jebkāda vecuma vai markas automašīnu, tāpēc Tu ar līzinga palīdzību vari iegādāties praktiski jebkuru automašīnu, kuras vērtība ir noteiktajās aizdevuma robežās. Kad esi izvēlējies automašīnu, ar kuru vēlies turpmāk pārvietoties, Tev jāvēršas pie uzņēmuma, kas nodrošinās pakalpojumu un kļūs par automašīnas īpašnieku, bet piešķirs Tev auto turētāja statusu. Lai pierādītu Tavu maksātspēju, Tev tiks lūgts uzrādīt dokumentus, kas apliecina regulārus ikmēneša ienākumus.

Atmaksā un kļūsti par īpašnieku
Pēc tam, kad Tev tiks piešķirts auto līzings, tiks sagatavots arī līzinga atmaksas grafiks, pēc kura būs jāvadās, veicot ikmēneša iemaksas. Šajā brīdī pastāv iespēja izvēlēties maksāt mazākas summas ilgākā laika periodā vai veikt lielākus ikmēneša maksājumus, taču ātrāk atbrīvoties no saistībām. Līzinga atmaksas periods ietekmēs arī maksājamos kredītprocentus, tāpēc, ja tas iespējams, labāk atmaksāt auto līzingu ātrāk. Taču arī tādā gadījumā, ja grafiks ir izveidots uz vairākiem gadiem, to varēs atmaksāt arī ātrāk. Tādējādi aizdevuma procenti būs jāmaksā tikai par faktisko laiku, kurā tika izmantots auto līzings. Tajā brīdī, kad auto līzings ir pilnībā apmaksāts, līzinga saņēmējs un līdzšinējais turētājs var kļūt par automašīnas īpašnieku vai arī pēc paša izvēles pārrakstīt automašīnu uz trešās personas vārda.

Izmanto iespēju un negaidi, kad būsi sakrājis visu automašīnas vērtību – auto līzings palīdzēs Tev jau nākamajā dienā braukt ar savu sapņu auto! Pirms pieteikšanās auto līzingam, rūpīgi izvērtē savas iespējas veikt ikmēneša iemaksas savlaicīgi un pilnā apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)