Banner 980x90

Līgo svētkus Jelgavā ieskandinās ar "Skroderdienām "Silmačos"

Jelgava, 18.jūn., LETA. Līgo dienā, 23.jūnijā, plkst.15 Jelgavas kultūras namā notiks Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra izrāde "Skroderdienas "Silmačos" aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Izrāde, kuras pamatā ir Rūdolfa Blaumaņa luga "Skroderdienas "Silmačos", veidota ar pietāti pret klasiku, taču tajā iestrādāti arī mūsdienu elementi.

Izrādi iestudējis režisors Arvīds Matisons, kurš iejutīsies arī Ābrama lomā. Līgotāju lomā iejutīsies Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra aktieri un tautas deju ansambļa "Lielupe" dejotāji.

Dekorācijas izrādei veidojis mākslinieks Raitis Junkers, kostīmu māksliniece – Valentīna Romanovska, mūzikas aranžētājs – Guntis Šveicers, koncertmeistare – Inta Šveicere.

Dažādi Līgo svētku pasākumi notiks arī Jelgavas un Ozolnieku novados. Tā, piemēram, Ozolniekos Jāņu pļaviņā iedzīvotājus priecēs Ozolnieku novada amatierteātra uzvestā Ādolfa Alunāna muzikāla komēdija "Bagāta brūte" (režisore Dace Vilne), kam seko Jāņu ugunskura iedegšana un zaļumballe. Savukārt Jelgavas novada Valgundes pagastā 23. un 24.jūnijā notiks "Saulgriežu festivāls" tautas tradīcijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)