Banner 980x90

Lietu pret autobusa vadītāju par smagas avārijas izraisīšanu Igaunijā sāks skatīt rudenī

Rīga, 18.apr., LETA. Krimināllietu, kurā Latvijas pilsonis apsūdzēts par smagas autobusa avārijas izraisīšanu Igaunijā, tiesa sāks skatīt rudenī, noskaidroja aģentūra LETA.

Lieta nozīmēta izskatīšanai Zemgales rajona tiesā Jelgavā 1.oktobrī plkst.10, skaidroja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone. Tiesas publiskotā informācija liecina, ka lietu atklātās sēdēs iztiesās tiesneses Irina Freimane.

Jau vēstīts, ka atbilstošo Igaunijas lūgumam Latvijas prokuratūra pārņēmusi un Jelgavas tiesai nodevusi krimināllietu, kurā Latvijas pilsonis apsūdzēts par smagas autobusa avārijas izraisīšanu.

Autobusa šoferis saukts pie kriminālatbildības par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu Igaunijā.

2016.gada janvārī apsūdzētais vadīja uzņēmuma "Lux Express" pasažieru autobusu maršrutā Rīga-Sanktpēterburga Igaunijā, uz ceļa virzienā no Tartu uz Jehvi. Vadītājs uz Jehvi-Tartu-Valga šosejas nepārliecinājās par ceļu satiksmes drošību, neizvēlējās laika apstākļiem un ceļa apstākļiem atbilstošo braukšanas ātrumu, kā rezultātā zaudēja vadību par autobusu, tas nobrauca no ceļa un apgāzās uz labā sāna.

Avārijas rezultātā diviem cietušajiem nodarīti smagi miesas bojājumi. Vienai cietušajai daļēji tika amputēta roka, otram cietušajam - pilnībā bija jāamputē roka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)