Banner 980x90

Liepiņš varētu rosināt vērtēt juridisko situāciju saistībā ar liegumu piedalīties sēdēs

Saeimas deputāts Dainis Liepiņš (LRA) pieļauj iespēju vērsties ar iesniegumu Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lai tā vērtētu, vai viņa gadījumā ir juridiski korekti piemērota norma, kas regulē parlamentāriešu izdošanu kriminālvajāšanai.

Attiecīgās normas piemērošanas dēļ deputātam liegtas tiesības piedalīties Saeimas un komisiju sēdēs un viņš saņem mēnešalgu 50% apmērā.

Liepiņš, atsaucoties uz viņa rīcībā esošajiem rakstiskajiem atzinumiem un sarunu ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, ir secinājis, ka parlamenta Kārtības rullis neregulē situāciju, kādā ir nonācis pats deputāts. Kārtības rullī nav aprakstīts gadījums, kad persona jau iepriekš ir saukta pie kriminālatbildības, bet vēlāk ievēlēta par deputātu, šodien politiķis norādīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē.

Deputāts vēlas, lai komisija izvērtē, vai viņa gadījumā ir juridiski korekti piemērota norma, kas regulē parlamentāriešu izdošanu kriminālvajāšanai.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S) aģentūrai LETA pauda, ka būtu jāveic grozījumi Kārtības rullī, lai precīzāk noteiktu, kā rīkoties līdzīgos gadījumos. Orlovs gan vispirms vēlas uzklausīt juristu viedokli.

Kā ziņots, Saeima februārī nolēma piekrist Jelgavas tiesas lūgumam par turpmāku lietas izskatīšanu, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā apsūdzēts Latvijas Reģionu apvienības frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Deputāts kriminālprocesu uzskata par politisku izrēķināšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)