Banner 980x90

Lielvārdes alus uzsācis sadarbību ar "Latraps" jauna alus radīšanā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Balstoties uz neseno sadarbību ar vietējiem zemniekiem ķiršu alus darīšanā, Lielvārdes alus meistari ir radījuši jaunu alu tradicionāli darīto eilu klāstam – Lielvārdes "Zelta Laikmeta" alu. Jaunais Lielvārdes alus "Zelta Laikmeta" radīts izmantojot Latvijas miežu iesalu no "Latraps", kas atrodas Jelgavas novada Elejā.

Kā pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja uzņēmumā, "Latraps" iesalnīca tirgū darbību uzsāka 2014.gadā un šobrīd ir lielākā komerciālā iesalnīca valstī. Šī sadarbība iezīmē tālāku virzību uz mūsu mērķi – piedāvāt augstākā labuma tradicionāli darītu eilu, kas radīts no vietējām izejvielām.

Lielvārdes alus meistars Uldis Vērsis: "Pēc Lielvārdes Ķiršu Kriek panākumiem, kas būtiskā mērā saistāmi ar vietējo – Tukuma novada – ķiršu izmantošanu, nākošais lielais solis bija vietējā miežu iesala izmantošana. Pateicoties "Latraps" drosmei ienākt tirgū 2014.gadā, tas nu ir iespējams. Man jāteic, ka patiesi lepojos ar Lielvārdes Zelta Laikmeta, kas tapis ar šo iesalu."

Līdzīgi kā Lielvārdes "Ķiršu Kriek" ierobežotā apjoma versija ar vietējiem ķiršiem, Lielvārdes "Zelta Laikmeta" alus tapis, izmantojot Latvijā ražotu iesalu, un darīts ierobežotos apjomos – vien 20 000 pudeles. Lielvārdes "Zelta Laikmeta" alus ir nefiltrēts rubīna eils, pusgadu noturēts ozolkoka mucās pirms pudeļošanas; tas ir karmīnsarkans krāsā un sabalansēti saldens garšā. Izvēlētās tirdzniecības vietās tas būs pieejams no februāra beigām.

Lielvārdes alus atjauno tradicionāla eila darīšanu Latvijā, ceļot gaismā mūsu brūvēšanas mantojuma nepelnīti aizmirstu daļu. Lielvārdes klāsts piedāvā plašu izvēli, kas apmierinās jebkuru alus cienītāju – Lielvārdes Gaišo, Lielvārdes Tumšo, Lielvārdes Kviešu, Lielvārdes Ķiršu Kriek, Lielvārdes Ozolu Nefiltrēto un Lielvārdes Citra. Lielvārdes alus iedvesmojas no 17. gs. darīšanas tradīcijām, kas uzskatāms par Latvijas alus zelta laikmetu. Mūsu alus meistari pieiet savam arodam ar īpašu rūpību – katru reizi alus tiek darīts tikai no labākajām sastāvdaļām un katra pudele tiek vairākkārt pārbaudīta, lai mēs varētu būt nešaubīgi par tās izcilību.

Lielvārdes alus ir iemantojis gan alus mīļotāju, gan starptautisku tiesnešu ievērību, saņemot divas zvaigznes "Superior Taste Award" konkursā un trīs sudraba un vienu zelta medaļu "Baltic Beer Star 2016" sacensībā.ward konkursā un trīs sudraba un vienu zelta medaļu "Baltic Beer Star 2016" sacensībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)