Banner 980x90

Lielākais ceļu apledojums šorīt bijis uz Jelgavas apkārtnē esošajiem tiltiem un pārvadiem

Rīga, 31.okt., LETA. Lielākais ceļu apledojums šorīt bijis uz Jelgavas apkārtnē esošajiem tiltiem un pārvadiem, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Pēc LVC paustā, īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Tieši tilti un pārvadi bija šorīt apledojuši Jelgavas apkārtnē.

Kā ziņots, šorīt vairāku ceļa satiksmes negadījumu dēļ ievērojami apgrūtināta satiksme Jelgavā. Satiksme bloķēta uz gaisa tilta pār dzelzceļu Lietuvas šosejā, veidojoties sastrēgumiem uz Lietuvas šosejas un pievadceļiem.

Tāpat negadījums ar ievērojamu automašīnu skaitu noticis uz tilta pār Lielupi. Satiksme ierobežota virzienā no centra.

Arī uz Jelgavas apvedceļa noticis negadījums, ziņoja aculiecinieki.

Satiksme šorīt bija bloķēta arī pie Iecavas tilta Ozolniekos, kur bija saslīdējusi kravas automašīna. Autovadītāji aģentūru LETA informēja, ka, apbraucot negadījuma vietu, arī uz apvedceļa pirms Dalbes luksofora Rīgas virzienā veidojās sastrēgumi.

LVC informēja, ka kopumā, lai uzlabotu braukšanas apstākļus valsts autoceļu tīklā, šorīt no plkst.6 līdz plkst.10.30 strādāja 34 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas tehnikas vienības. Visvairāk autoceļi kaisīti Rēzeknes, Liepājas, Talsu un Jelgavas apkārtnē.

Starpsezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem autovadītāji aicināti informēt LVC pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555. Saņemtā informācija tiek operatīvi nodota autoceļu uzturētājiem, kas veic nepieciešamos darbus braukšanas apstākļu uzlabošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)