Banner 980x90

Līdz mēneša beigām jāsagatavo aprēķini valsts iestāžu administratīvā centra izveidei Jelgavā

Jelgava, 1.sept., LETA. Iekšlietu ministrijai (IeM) līdz 30.septembrim iesniegšanai Ministru kabinetā (MK) jāsagatavo konceptuāls ziņojums par finanšu un ekonomisko aprēķinu rezultātiem un paredzētajām darbībām, lai nodrošinātu vienota valsts iestāžu administratīvā centra projekta īstenošanu Jelgavā, Garozas ielā, slēgtā Pārlielupes centra teritorijā, liecina MK rīkojums.

IeM jau prezentējusi MK konceptuālo ziņojumu, kurā pamatota iespēja Jelgavā izbūvēt vienoto ministrijas Zemgales reģionālo un Jelgavā izvietoto padotības iestāžu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Zemgales Tiesas apgabala prokuratūras un Jelgavas prokuratūras administratīvo centru.

Ministrijā skaidro, ka, piemēram, Valsts policijas Jelgavas iecirkņa ēka ir ļoti sliktā stāvoklī, savukārt izvietojot operatīvos dienestus vienota kompleksa teritorijā, tiktu paaugstināta dienestu reaģēšanas un koordinācijas iespējas, saņemot vienotu izsaukumu uz negadījuma vietu, kas ļauj operatīvāk reaģēt un kvalitatīvāk sniegt tieši konkrētajā gadījumā nepieciešamo palīdzību.

Lai ieceri īstenotu, tiek izskatīti trīs finansēšanas varianti. Pirmais paredz, ka projekta īstenošanu nodrošina IeM par valsts līdzekļiem. Otra alternatīva paredz, ka projekta īstenošanu un finansēšanu nodrošina VAS "Valsts nekustamie īpašumi", daļēji piesaistot aizņemto kapitālu, savukārt Iekšlietu ministrija infrastruktūras objektus nomā no VNĪ. Kā trešais variants tiek izskatīta iespēja piesaistīt privāto partneri. Ministrijā aģentūrai LETA pauda, ka IeM dod priekšroku finansēšanas modelim, kas vismazāk ietekmē valsts budžetu.

Piedāvāto alternatīvu izmaksas lēšamas 50-60 miljonu eiro apmērā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Pārlielupes cietums slēgts 2008.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)