Banner 980x90

Līdz ar iespēju saņemt pusi no mūžībā aizgājušā laulātā pensijas Ozolnieku novadā audzis senioru laulību skaits

Rīga, 22.janv., LETA. 2018.gadā audzis Ozolnieku novadā salaulājušos pensionāru skaits, ko novadā skaidro ar iespēju saņemt pusi no mūžībā aizgājušā laulātā pensijas.

Pērn novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 68 laulības, vidējais laulības slēgšanas vecums bijis 36,24 gadi vīriešiem un 34,72 gadi sievietēm. Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Agnese Kļava aģentūrai LETA skaidroja, ka joprojām lielākais ceremoniju īpatsvars ir pāri, kas laulībā stājas pirmo reizi. Taču novadā pērn bijis arī kāds vīrietis, kurš precējies ceturto reizi.

"Vienlaikus pagājušais gads iezīmējis aktualitāti, ka laulību reģistrējuši vairāk senioru nekā iepriekš. Tas visdrīzāk skaidrojams ar grozījumiem likumā "Par valsts pensijām", kur paredzēts, ka pārdzīvojušais laulātais vienu gadu saņems daļu no mirušā dzīvesdrauga pensijas, tādejādi mudinot kopdzīvi reģistrēt oficiāli," teica Ozolnieku Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Laura Gasparoviča.

Pērn vecākais līgavainis novadā bijis 81 gadu vecs, gadu ziņā bagātākā līgava laulību slēgusi 78 gadu vecumā.

Vienlaikus pašvaldībā informēja, ka šogad 14.februārī Ozolnieku novadā dzīvojošie vecāki, kuri dzīvo kopā nereģistrētā laulībā un ir atzinuši paternitāti vienam vai vairākiem bērniem, var noslēgt laulību, maksājot tikai valsts nodevu. Svinīgo ceremoniju dāvina pašvaldība.

Jau vēstīts, ka no 2019.gada janvāra pensijas saņēmēja nāves gadījumā pārdzīvojušajam laulātajam piešķir pabalstu 50% apmērā no mirušajam laulātajam saskaņā ar likumu "Par valsts pensijām" piešķirtās pensijas, ieskaitot piemaksu pie pensijas par apdrošināšanas stāžu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim. Tiesības uz pabalstu ir 12 mēnešus no pensijas saņēmēja nāves dienas, ja iesniegums iesniegts sešu mēnešu laikā no pensijas saņēmēja nāves dienas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)