Banner 980x90

Lekcijā stāstīs par senajām apģērbu valkāšanas tradīcijām Zemgalē

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis aizsāk lekciju ciklu par apģērbu valkāšanas kultūru un tautas tērpu nozīmi Latvijā un Zemgalē, sākot no viduslaikiem līdz pat mūsdienām. Pirmā lekcija "Zemgaļu tērps un rotas viduslaikos" notiks ceturtdien, 12.februārī, plkst.18,, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī un tās laikā būs iespēja tikties ar vēsturnieci Elīnu Kūli-Braži.

Lekcijā būs iespējams uzzināt vairāk par zemgaļu apģērbu un rotu valkāšanas tradīcijām laikā no 6. līdz 15.gadsimtam. Lektore rādīs attēlus un stāstīs par arheoloģiskajos izrakumos atrastajām zemgaļiem raksturīgākajām rotām. Lekcijas apmeklētājiem arī būs iespēja pašiem piemērīt seno tērpu atdarinājumus kopā ar rotkaļa Māra Bražes darinātajām rotām. Tie, kuri interesējas par tērpu gatavošanu pašrocīgi, varēs saņemt praktiskus padomus seno tērpu darināšanā, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv ziņo torņa pārstāvji.

Dalības maksa lekcijā: 3,50 eiro. Vairāk informācijas un pieteikšanās lekcijai pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)