Banner 980x90

LBL mačā "Jelgava" viesos pārspēj LU komandu

Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
 "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā "Jelgava" svētdien izbraukumā ar 74:67 (21:19, 18:15, 12:17, 23:16) pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Uzvarētāju sastāvā Kristaps Pļavnieks guva 20 punktus, 13 iemeta lietuvietis Augustins Jankaitis, bet desmit pievienoja Harijs Rubenis.

LU rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Roberts Krūmiņš, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Pēc trim ceturtdaļām rezultāts bija neizšķirts 51:51, līdz ar to izšķirošie notikumi risinājās spēles pēdējā nogrieznī.

Divi pēc kārtas realizēti Krūmiņa tālmetieni uz brīdi deva LU komandai piecu punktu pārsvaru, taču turpinājumā jelgavnieki atspēlējās un pārņēma vadību, beigās izcīnot uzvaru.

LU komanda šosezon guvusi tikai četras uzvaras, taču divas no tām ir pret "Jelgavu", tomēr šajā cīņā pārāki izrādījās jelgavnieki.

LBL turnīra tabulā līdere ar 12 panākumiem 15 mačos ir "VEF Rīga". Otrajā pozīcijā esošajai "Valmiera"/ORDO ir 23 uzvaras 29 spēlēs, bet "Ventspils" vienībai ir par panākumu mazāk, taču tā arī aizvadījusi par vienu maču mazāk.

Tikmēr 20 uzvaras 29 mačos ir "Liepāja"/"Triobet" kontā, kurai ar 16 panākumiem 30 spēlēs piektajā vietā seko "Jūrmala"/"Fēnikss". Sesto vietu, kas regulārā čempionāta noslēgumā vēl garantēs iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, ieņem "Jēkabpils", kas guvusi 14 uzvaras 27 spēlēs, bet septītajā pozīcijā ar deviņiem panākumiem 18 spēlēs atrodas "Valka"/"Valga".

Desmit uzvaras 27 spēlēs ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgavai" ir deviņi panākumi 30 spēles, "Ogre"/"Kumho Tyre" tikusi pie sešām uzvarām 29 mačos, bet LU ir par diviem panākumiem mazāk.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)