Banner 980x90

Lauksaimniecības uzņēmuma "Lielvircava Agro" apgrozījums pērn saruka par 20,1%

Rīga, 21.aug., LETA. Lauksaimniecības uzņēmums "Lielvircava Agro" pagājušajā gadā strādāja ar 3,381 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 20,1% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 20 085 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Lielvircava Agro" apgrozījuma samazinājums galvenokārt saistīts ar sauso vasaru, kuras dēļ būtiski samazinājās iegūtās ražas apmēri.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn samazinājās lopbarības realizācijas ieņēmumi, jo netika slēgti liela apmēra barības realizācijas līgumi, bet rapša realizācijas ieņēmumu kritumu galvenokārt ietekmēja ražas samazinājums.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka pēdējos gados "Lielvircava Agro" ir strauji attīstījusi tehnisko bāzi, ieliekot pamatu veiksmīgai saimniekošanai gandrīz jebkurā tirgus konjuktūrā un situācijā. Turpinot īstenot stratēģiju saimniecības pilnveidošanā un attīstībā, uzņēmums pērn realizēja Lauku atbalsta dienesta projektus, tostarp 2018.gadā sākta ražošanas telpu būvniecība. Pagājušā gada nogalē nodota ekspluatācijā graudu kalts piebūve un sākta biroja ēkas ar darbnīcām būvniecība.

Uzņēmuma vadība arī norāda, ka 2018.gadā "Lielvircava Agro" iegādājās kopumā 30,29 hektārus zemes par 240 000 eiro.

2019.gadā uzņēmums plāno turpināt nodarboties ar piena lopkopību un graudaugu audzēšanu. Tāpat "Lielvircava Agro" šogad iecerējusi turpināt iepirkt zemes no nomniekiem, tādējādi palielinot īpašuma zemes īpatsvaru attiecībā pret nomas zemēm. Tāpat kompānija iecerējusi turpināt uzlabot slaucamo govju ražības rādītājus un meklēt risinājumus izmaksu samazināšanai, lai kompensētu cenu svārstības.

"Lielvircava Agro" apgrozījums 2017.gadā bija 4,23 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 534 060 eiro.

Kompānija "Lielvircava Agro" ir reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 120 870 eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Uldis Antīpins (59,41%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)