Banner 980x90

Latvijas Radio: Jelgavas dome gadiem varētu būt sagrozījusi grāmatvedību, ziedu vietā pērkot alkoholu

Rīga, 4.okt., LETA. Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu pret kādu Jelgavas veikalu par grāmatvedības datu grozīšanu, un šajā procesā vēl nozīmīgāka loma varētu būt Jelgavas domei, kas, iespējams, gadiem ir sagrozījusi arī savu grāmatvedību, lielus līdzekļus tērējot nevis ziedu iegādei, kā norādīts atskaitēs, bet gan dārgam alkoholam domes vadības privātām vajadzībām, ceturtdien vēsta Latvijas Radio.

Uzraugošo iestāžu uzmanību Jelgavas domes tēriņiem vērsusi SIA "Dārzs" veikala pārdevēja, kam alkohols pavadzīmēs bija jānoformē kā puķes. Sākotnēji pārdevēja esot piecietusi to, ka alkohols pavadzīmēs ir jāieraksta kā orhidejas vai ziedu pušķi. Taču tad domes cilvēki likuši sarakstā piefiksēt reizes, kad alkohola pudeles ņem privātām vajadzībām, par kurām mēneša beigās maksā dome, pret ko pārdevēja iebilda.

Veikala darbiniece atlaista it kā štatu samazināšanas dēļ, ziņo radio. Pārdevējas pašreizējais juridiskais pārstāvis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības jurists Kaspars Rācenājs Latvijas Radio stāstīja, ka sākumā sākušās dažādas represijas pret darbinieci, pēc tam pārdevēja no veikala pilsētas centrā aizrotēta strādāt uz dārzniecību Jelgavas nomalē, bet vēlāk atlaista pavisam. Tagad darbiniece par savu atlaišanu tiesājas.

Uzņēmuma "Dārzs" līdzīpašniece Anita Keiša Latvijas Radio pārdevējas atlaišanu apstiprināja, bet noliedza iepriekš aprakstīto krāpšanos.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne atzina, ka uz puķu veikalu iet bieži, taču kā pilnīgi nepareizu apgalvojumu izpilddirektore raksturoja Latvijas Radio piebildi, ka starp domes pasūtītajiem ziediem bieži slēpies arī alkohols. "Tur neslēpjas alkoholiskie dzērieni. Dažreiz mēs saviem simtgadniekiem dāvinām konfekšu grozus, kur lūdzam iesaiņot arī balzamu, uzskatot, ka tas ir kā dzīvības eliksīrs zāļu vietā," paudusi Škutāne, kategoriski noliedzot, ka domes darbinieki dzērienus ņemtu arī savām vajadzībām.

VP Latvijas Radio apstiprināja, ka ir sākts kriminālprocess par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, taču plašākus komentārus nesniedza.

Latvijas Radio rīcībā ir ziņas, ka par šiem jautājumiem Jelgavas domi revidējusi arī Valsts kontrole, kuras ziņojums Zaļo un zemnieku savienības vadītās Latvijas Lielo pilsētu asociācijas iebilžu dēļ arvien gan esot slepens. Jelgava patlaban ir asociācijas prezidējošā pilsēta. Revidenti esot atklājuši haosu un nelikumības Jelgavas domes reprezentācijas izdevumos, kuros ietilpst arī it kā ziedi.

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmums "Dārzs" vienādās daļās pieder Keišai, Ritai Metenei un Jāzepam Podniekam. Pērn ziedu audzētāja un tirgotāja apgrozījums bijis 279 906 eiro, bet peļņa sasniegusi 5940 eiro - uzņēmums beidzot izkļuvis no iepriekš piedzīvotajiem zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)