Banner 980x90

Latvijas Lauksaimniecības universitātē viesojās "Tele2" Shared Service Center" eksperts 

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pirmdien, 8.februārī, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) pie datorikas fakultātes 2.kursa studentiem ar lekciju viesojās IT uzņēmuma "Tele2" Shared Service Center" (Tele2 SSC) tīkla vadības centra vadītājs - Arvīds Jēgers, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja uzņēmumā.

Eksperts studentiem stāstīja par to, kā nākotnē interneta attīstība mainīs mūsu nākotni, līdz ar to atgādinot par IT studiju nozīmi mūsdienās.

"Lietu internets" (no angļu valodas - Internet of Things) arvien straujāk nojauc robežas starp fizisko un digitālo vidi, dažādi sensori un tīklu tehnoloģijas ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu un līdz ar citām informācijas tehnoloģiju tendencēm "lietu internets" pašlaik ir popularitātes augstākajā punktā, tāpēc IT uzņēmums Tele2 SSC ir uzsācis vieslekciju ciklu Latvijas augstskolās, kurās jomas speciālisti dalās pieredzē no savas darba ikdienas, kā arī iezīmē būtiskākās "lietu interneta" tendences un ietekmi. Izceļot vairākus veiksmes stāstus tepat Latvijā, kā arī pasaulē, kur "lietu internets" ļoti strauji ienāk cilvēku ikdienā, Arvīds Jēgers iedvesmo studentus IT studijām, jo atzīst, ka šobrīd Latvijā ir ievērojams jomas speciālistu trūkums.

"Esmu IT nozarē jau vairāk nekā desmit gadus, priecājos, ka varu sniegt studentiem ieskatu no reālās darba vides un savas pieredzes. Darbs Tele2 SSC tīkla vadības centrā ir aizraujošs un gana izaicinošs, tāpēc lekcijā skaidroju "lietu interneta" attīstību un mūsu nozīmīgo lomu tajā," atzīst A.Jēgers. Pēc lekcijas LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes docents Gatis Vītols norādīja "Man ir liels prieks, ka praktiskos piemērus studentiem izstāsta uzņēmumu pārstāvji, kuri ikdienā strādā šajā nozarē un ir tuvāk ikdienai – tas lieliski papildina mācību procesu. Runājot par tendencēm augstskolā, varu teikt, ka vērojama pastiprināta interese par studijām LLU arī no ārvalstu studentiem."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)