Banner 980x90

Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiek ziemas uzņemšana

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Šogad ziemas uzņemšana notiek 42 augstākās izglītības iestādēs, studentus uzņemot 231 studiju programmā, liecina Nacionālajā izglītības iespēju datubāzē apkopotā informācija.

Ziemas uzņemšana notiek 70 pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmās, 69 bakalaura programmās, 16 augstākās profesionālās izglītības programmās, 62 maģistrantūras programmās, divās profesionālās studiju programmās pēc pamatstudijām, kā arī 12 doktorantūras programmās.

Ziemas uzņemšanā studētgribētājiem tiks piedāvātas arī jaunas programmas. Piemēram, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija sadarbībā ar Liepājas Universitāti izveidojušas un licencējušas starpaugstskolu tālmācības profesionālo bakalaura studiju programmu "Sākumskolas un pamatskolas mācību priekšmetu skolotājs". Programmas absolventi iegūs profesionālo bakalaura grādu izglītībā un divas kvalifikācijas - pamatizglītības pirmā posma skolotāja kvalifikāciju un pamatizglītības otrā posma viena mācību priekšmeta - matemātikas, informātikas, fizikas, latviešu valodas un literatūras, angļu valodas vai franču valodas skolotāja - kvalifikāciju.

2015./2016.akadēmiskā gada ziemas uzņemšanā tiek piedāvāta iespēja studēt ne tikai par personīgajiem, bet arī par valsts budžeta līdzekļiem, piemēram, atsevišķās Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas, Rēzeknes Augstskolas, Rīgas Tehniskās universitātes pilna laika klātienes programmās, kā arī Valsts Robežsardzes koledžas programmā.

Vairākas augstskolas un koledžas uzņem visās iestādes īstenotajās programmās, piemēram, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Juridiskā koledža, Biznesa vadības koledža, Baltijas Starptautiskā akadēmija (Rīgā un filiālēs). Transporta un sakaru institūts un Rīgas Ekonomikas un biznesa vadības augstskola (RISEBA) piedāvā reflektantiem iespēju iestāties maģistrantūras vai pamatstudiju programmās tālmācībā.

Rēzeknes Augstskola, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža uzņem atsevišķās programmās. Savukārt Ekonomikas un kultūras augstskola šoziem uzņem tikai koledžu absolventus, kuriem tiek piedāvāta iespēja sākt studijas bakalaura programmu trešajā kursā.

Pirms dokumentu iesniegšanas reflektantiem ir ieteicams pārliecināties, vai izvēlētā programma ir licencēta un/vai akreditēta studiju virziena akreditācijas laikā. Informāciju par akreditācijas statusu var atrast programmu aprakstos Nacionālajā izglītības iespēju datu bāzē "niid.lv", augstskolu mājaslapās un Akadēmiskās informācijas centra mājaslapā.

Dažas koledžas ziemas uzņemšanā piedāvā arī iespēju mācīties ne tikai augstākās, bet arī profesionālās izglītības vai arodizglītības programmās. Valsts policijas koledža uzņem arodizglītības programmā "Policijas darbs", pēc kuras absolvēšanas var iestāties pirmā līmeņa augstākās izglītības programmā. Banku augstskolas Uzņēmējdarbības koledža, Jēkabpils Agrobiznesa koledža, Malnavas koledža, Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža, Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža, Rīgas Celtniecības koledža piedāvā iespēju ziemā iestāties Eiropas Savienības fondu finansētajās otrā vai trešā līmeņa profesionālās izglītības programmās "Jauniešu garantijas" laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)