Banner 980x90

Latvijas badmintonisti arī šogad Latvijā netiek tālāk par 1/8 finālu

Foto: Kaspars Bleikss
Foto: Kaspars Bleikss
Pasaules reitinga badmintona turnīrs "Yonex Latvia International" kopš sestdienas Jelgavā turpinās bez Latvijas spēlētāju līdzdalības. Neviens no turnīram pieteiktajiem Latvijas 28 spēlētājiem Latvijas starptautiskajā badmintona turnīrā arī šogad nav ticis tālāk par 1/8 finālu.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja organizatori, neveiksmīgi Latvijas badmintona spēlētājiem turnīrs “Yonex Latvia International” iesākās jau 2.jūnijā, kad kvalifikācijas turnīrā nevienam no Latvijas pieteiktajiem 27 spēlētājiem neizdevās kvalificēties uz pamatturnīru.

Pateicoties iepriekš izcīnītajiem pasaules reitinga punktiem vairāki Latvijas spēlētāji dažādās kategorijās jau bija iekļuvuši pamatturnīra, tai skaitā Niks Podosinoviks, Kristīne Šefere, Jekaterina Romanova, Ieva Pope vienspēlēs, Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere jauktajās dubultspēlēs. Pamatturnīrā iekļuva arī visi turnīram pieteikti sieviešu dubultspēļu pāri.

Pamatturnīrā 1/16 savas sieviešu dubultspēles uzvarēja divi Latvijas pieteiktie sieviešu pāri - Kristina Šefere un Jekaterina Romanova, kā arī Terēze Balofe un Anna Pumpure, taču abiem pāriem šīs bija arī vienīgās uzvaras turnīrā.

Arī pagājušogad, kad Latvijas starptautiskais turnīrs notika Rīgā, Latvijas spēlētāji tālāk par 1/8 finālu netika, un sestdien un svētdiena turnīrā vietējiem līdzjutējiem vairs nebija kam just līdzi.

“Žēl, ka turnīrs jau kopš sestdienas turpinās bez Latvijas spēlētāju līdzdalības, taču badmintona skatītājiem būs vēl daudzas ļoti skatāmas un aizraujošas spēles. Ir taču sabraukuši tik daudzi talantīgi badmintona spēlētāji no tik daudzām valstīm,” uzskata turnīra direktors un Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Sestdien no 10:00 līdz 13:00 Jelgavas sporta hallē notiks turnīra 1/4 fināli, bet no 17:00 līdz 19:30 notiks 1/2 fināli. Svētdien no 10:00 līdz 13:00 notiks fināli.

“Aicinu cilvēkus atbraukt uz Jelgavu, lai klātienē pavērotu, cik aizraujoši ir vērot badmintona spēles. Esmu pārliecināts, ka sākot ar 1/4 fināliem, katra spēlē turnīrā būs kā priekšnesums Te ir spēlētāji, kas iepriekš piedalījušies Olimpiskajās spēlēs. Mums Latvijā nu ir iespēja šādu cilvēku priekšnesumu bezmaksas baudīt klātienē,” aicina Kristians Rozenvalds.

Notiekošajam Jelgavas sporta hallē var sekot līdzi arī TV un interneta tiešraidēs.

Sestdien divos laukumos notiekošo būs iespējams vērot tiešraidē internetā. Uz "Inbox" korta notiekošo straumēs Straume.Lmt, bet "Venden" kortā notiekošos 1/4 finālus varēs redzēt Youtube badmintona kanālā, tāpat arī 1/2 fināla spēles.

Svētdien visas finālspēles rādīs "Sportacentrs TV", un tām varēs līdzi sekot visi Latvijas iedzīvotāji publiskajā apraidē. "Sportacentrs TV" tiešraidē translēja arī trīs spēles ar Latvijas vadošo spēlētāju līdzdalību, un šīs spēles var noskatīties "Sportacentrs TV" arhīvā.

Atgādinām, ka Pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia International” šogad notiek Jelgavā, no 2. līdz 5.jūnijam. “Yonex Latvia International” turnīram pieteicās rekordliels dalībnieku skaits - 190 dalībnieki no 20 valstīm. Diemžēl, lielās dalībnieku intereses dēļ, daudzi spēlētāji, tai skaitā arī no Latvijas, bija iekļauti “gaidīšanas listē”.

Badmintona turnīra rīkotāji lēš, ka piecu dienu laikā turnīra viesi Jelgavas restorānos un kafejnīcās notērēs vismaz 20000 eiro. Jelgavā uz 4-5 dienām ieradīsies vairāk nekā 250 ārzemnieki, un ja katrs dienā par brokastīm, pusdienām, vakariņām, kafiju un vēl kādu dzērienu iztērēs tikai 20 eiro, tad 4-5 dienās tie ir jau vairāk nekā 100 eiro. Turnīra dalībnieki ir arī pilnībā noslogojuši viesnīcu “Zemgale”, LLU 8.dienesta viesnīcu, moteli “Akva” un LLKC hosteli Ozolniekos. Daži dalībnieki dzīvo arī viesnīcā “Jelgava”, bet vēl vismaz 50 dalībnieki ir apmetušies Jelgavas tuvumā esošajos viesu namos. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)