Banner 980x90

"Latraps" palielina ietekmi Jelgavas rūpnīcā "Latvijas piens"

Zemniekiem piederošajā piena pārstrādes rūpnīcā SIA "Latvijas piens" mainījies kapitāldaļu sadalījums starp līdzīpašniekiem, kooperatīvam "Latraps" palielinot ietekmi uzņēmumā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienam no rūpnīcas dibinātājiem piensaimniecības kooperatīvam "Trikāta KS" tagad iepriekšējo 63,83% vietā ir 48% rūpnīcas kapitāldaļu.

Savukārt "Latvijas piena" jaunais investors graudkopības kooperatīvs "Latraps" nostiprinājis ietekmi uzņēmumā no līdzšinējiem 11,7% līdz 33% kapitāldaļu.

Savas daļas minētajiem kooperatīviem nodevis trešais uzņēmuma līdzīpašnieks piensaimnieku kooperatīvs "Dzēse", kuram iepriekšējo 25% vietā tagad pieder 19% "Latvijas piena" kapitāldaļu.

Kā ziņots, "Latvijas piena" dibinātāji 2010.gadā bija "Trikāta KS", "Dzēse", kā arī piensaimnieku kooperatīvs "Piena partneri KS", apvienojot gandrīz 600 saimniecības visā Latvijā. Tomēr šā gada 14.augustā "Piena partneri KS" izstājās no rūpnīcas akcionāru saraksta, pamatojot lēmumu ar domstarpībām par attīstības stratēģiju un nododot savus 25% kapitāldaļu pārējiem rūpnīcas īpašniekiem, tostarp arī "Latrapam", kurš rūpnīcai pievienojās šā gada jūlijā ar viena miljona eiro investīcijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)