Banner 980x90

"Latraps" investēs vairāk nekā miljonu eiro jaunā graudu pirmapstrādes kompleksā Bauskā

Graudu pārstrādes kooperatīvs "Latraps" šogad investēs 1,115 miljonus eiro jauna graudu pirmapstrādes kompleksa būvniecībā Bauskā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Graudu pirmapstrādes kompleksa aprīkojumu piegādās un tā elektroenerģijas pievada un gāzes apgādes būvniecību veiks Talsu novada uzņēmums SIA "Voka".

Kā ziņots, "Latraps" pagājušajā finanšu gadā strādājis ar 18% apgrozījuma un 62% peļņas kritumu, kas tiek skaidrots ar neveiksmīgu ražas sezonu un zemajām graudu cenām biržās, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmumā finanšu gadā, kas ilgst no 1.jūlija līdz 30.jūnijam, tika apgrozīti 166,98 miljoni eiro salīdzinājumā ar 203,83 miljoniem iepriekšējā gadā.

Kooperatīva peļņa samazinājusies līdz 2,022 miljoniem eiro salīdzinājumā ar 5,341 miljona peļņu iepriekšējā finanšu gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritums skaidrojams ar papildu izdevumiem ziemāju pārsēšanas dēļ, graudaugu ražības samazināšanos par 20%, kā arī rekordlielo ražu citviet pasaulē, kas novedis pie graudu cenu krituma biržās par vairāk nekā 25%, līdz ar to attiecīgi samazinot kooperatīva sastāvā iekļauto saimniecību ieņēmumus.

Savukārt šajā finanšu gadā prognozējams salīdzinoši neliels apgrozījuma pieaugums, ņemot vērā lauksaimnieku papildu izdevumus saistībā ar ziemāju pārsēšanu un sarežģītajiem laikapstākļiem ražas novākšanas laikā. Šogad kooperatīvs izstrādājis projektus investīciju veikšanai, lai apmierinātu biedru pieaugošo interesi pēc kvalitatīviem pakalpojumiem.

"Latraps" dibināts 2000.gadā Elejā. Kooperatīvā iekļauto saimniecību apstrādājamās platības ir no 20 līdz 6000 hektāru. Patlaban "Latrapā" ir 729 biedri un 34 biedru kandidāti.

Uzņēmums eksportē apmēram 80% iepirkto graudu.

"Latrapa" darbības jomas ir biedru apgāde ar ražošanai nepieciešamajām izejvielām, graudu un rapša pirmapstrāde un uzglabāšana, graudu un rapša realizācija, lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība, kā arī serviss un rezerves daļu sagāde, rapša eļļas spiešana, biodegvielas ražošana no kooperatīva biedru izaudzētā rapša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)