Banner 980x90

Krūmmelleņu audzētāja: Būšu spiesta ievest darbiniekus no Ukrainas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ja šosezon neizdosies atrast sezonas strādniekus - ogu lasītājus, lielogu krūmmelleņu audzētāja Māra Rudzāte ir gatava darba spēku ievest no Ukrainas, SIA "Arosa R" vadītāja aģentūrai LETA atzina Jelgavā notiekošajā "Vakanču gadatirgū".

"Būšu spiesta to darīt. Jau tagad vedam darbiniekus ne tikai no tuvējiem Ozolniekiem, Jelgavas, Jūrmalas, bet arī no Balviem, Ludzas, Neretas. Piedāvājam dzīvesvietu ar virtuvi, gultasveļu. Viņi atbrauc, bet tad sākas - te gurķi jānolasa, te uz kāzām jāaizbrauc. Un pazūd. Ārzemniekus būs vieglāk noturēt," saka Rudzāte, kuras vadītais uzņēmums audzē ogas Kaigu purvā Jelgavas novada Līvbērzes pagastā.

Daļa darbinieku neiztur slodzi, vēl daļai ir problēmas ar alkohola lietošanu.

Uzņēmumam nepieciešami ne vien ogu lasītāji, bet arī šķirotāji un darbu vadītāji - brigadieri. Aģentūra LETA novēroja, ka lielākoties uzņēmuma vakancēm "Vakanču gadatirgū" pieteicās sievietes. "Diemžēl ne visi, kas šodien atnākuši, ir atbilstoši, lai gan galvenā prasība ir vēlme strādāt," atzīst Rudzāte.

Paredzēts, ka maijā notiks uzņēmuma tikšanās ar darba meklētājiem Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Jelgavas filiālē.

NVA vakanču portālā publicētajā sludinājumā norādīts, ka par kvalitatīvi padarītu darbu strādnieki purvā var nopelnīt, sākot ar 818 eiro bruto. Darbs ir sezonāls - apmēram no 25.jūlija līdz 25.septembrim.

"Firmas.lv" informācijas liecina, ka 2014.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 320 488 eiro, bet peļņa - 88 274 eiro.

SIA "Arosa R" ir viens no lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Baltijas ogu kompānija" dibinātājiem un aktīvākajiem biedriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)