Banner 980x90

Krievijas badmintonisti triumfē Latvijas turnīrā Jelgavā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Jelgavā notikušajā Pasaules reitinga badmintona turnīrā “Yonex Latvia International” triumfēja Krievijas badmintona spēlētāji, mājup aizvedot 5 no astoņiem Jelgavā izgatavotajiem māla kausiem. Pārējos trīs kausus izcīnīja badmintona spēlētāji no Francijas. Svētdienas finālos vēl bija iesaistīti spēlētāji no Baltkrievijas un Somijas, taču Latvijas spēlētāji izstājās jau 1/8 finālā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja organizatori, krievijas sportisti izcīnīja pirmo vietu sieviešu vienspēlēs, kā arī sieviešu un vīriešu dubultspēlēs, savukārt Francijas sportisti izcīnīja pirmo vietu vīriešu vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Finālsacensību diena sākās ar jauktajām dubultspēlēm. Francijas jaukto dubultspēļu pārim Thom Gicquel & Léonice Huet, lai uzvarētu turnīrā, pret Krievijas pāri Dmitrii Riabov & Maria Shegurova nācās cīnīties trijos setos (21-15 18-21 21-15).

Sieviešu vienspēļu turnīrā ar otro numuru izsētā Elena Komendrovskaja divos grūtos setos 21-17 21-15) uzvarēja Alesia Zaitsava no Baltkrievijas, kura turnīrā bija izsēta kā pirmā, un šobrīd Pasaules reitingā ir ap 100.vietu. Alesia Zaitsava ir Pasaules elites spēlētāja, kura 2002.gada pārstāvēja Baltkrieviju Olimpiskajās spēles Londonā.

Viriešu vienspēļu turnīrā Toma Junior Popov divos setos (21-14 21-14) pārspēja Kasper Lehikoinen no Somijas. Toma Junior Popov turīnrā bija izsēts ar 7.numuru, bet sestdienas rītā 1/4 uzvarēja jauno Francijas talantu Arnaud Merkle, kurš, savukārt 1/8 finālā uzvarēja ar pirmo numuru izsēto čehu Jan Frohlich, kurš savulaik vīriešu vienspēles bija Pasaules reitingā 40.vietā.

Vīriešu dubultspēļu finālā abi pāri bija no Krievijas. Andrei Ivanov & Anton Nazarenko divos setos (21-16 21-15) uzvarēja savus tautiešus Vladimir Nikulov & Artem Serpionov.

Sieviešu dubultspēlēs Krievijas pāris Ksenia Evgenova & Maria Shegurova trijos setos (16-21 21-10 21-7) uzvarēja Baltkrievijas pāri Anastasiya Cherniavskaya & Alesia Zaitsava.

Diemžēl, neviens no turnīram pieteiktajiem Latvijas 28 spēlētājiem Latvijas starptautiskajā badmintona turnīrā arī šogad netika tālāk par 1/8 finālu. Neveiksmīgi Latvijas badmintona spēlētājiem turnīrs “Yonex Latvia International” iesākās jau 2.jūnijā, kad kvalifikācijas turnīrā nevienam no Latvijas pieteiktajiem 27 spēlētājiem neizdevās kvalificēties uz pamatturnīru.

Pateicoties iepriekš izcīnītajiem pasaules reitinga punktiem vairāki Latvijas spēlētāji dažādās kategorijās jau bija iekļuvuši pamatturnīra, tai skaitā Niks Podosinoviks, Kristīne Šefere, Jekaterina Romanova, Ieva Pope vienspēlēs, Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere jauktajās dubultspēlēs. Pamatturnīrā iekļuva arī visi turnīram pieteikti sieviešu dubultspēļu pāri.

Pamatturnīrā 1/16 savas sieviešu dubultspēles uzvarēja divi Latvijas pieteiktie sieviešu pāri - Kristina Šefere un Jekaterina Romanova, kā arī Terēze Balofe un Anna Pumpure, taču abiem pāriem šīs bija arī vienīgās uzvaras turnīrā.

Arī pagājušogad, kad Latvijas starptautiskais turnīrs notika Rīgā, Latvijas spēlētāji tālāk par 1/8 finālu netika, un sestdien un svētdiena turnīrā vietējiem līdzjutējiem vairs nebija kam just līdzi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)