Banner 980x90

Koris "Spīgo" nākamnedēļ Jelgavā koncertēs ar Raimondu Paulu un Daumantu Kalniņu

Rīga, 2.maijs, LETA. 8.maijā plkst.18 Jelgavas kultūras namā Raimonds Pauls, Daumants Kalniņš un meiteņu koris "Spīgo" skatītājiem piedāvās koncertu "Pūpoliņi un zvirbulīši", aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Kultūra" pārstāve Evelīna Bučele.

Koncerta centrālā ass būs Paula nule kā radītās "Putnu dziesmas" solistam Kalniņam. Dziesmu teksta autorei Inesei Zanderei putni šķiet cilvēcīgām īpašībām apveltīti - dauzonīgi, bērnišķīgi, lielīgi un dramatiski.

"Šis cikls šoreiz iegūs vēl nebijušu skanējumu, tas iezaigosies, piedaloties "Spīgo" meiteņu balsīm, veidojot saspēli ar Daumantu Kalniņu un pašu Maestro pie klavierēm," komentēja Bučele.

Koncertā tiks izdziedāts vēl astoņdesmitajos gados zēnu korim rakstītās "Vītola stabules dziesmas" ar Viļa Plūdoņa poētisko tekstu. Jauns papildinājums šim ciklam būs speciāli radīts pavadījums stīgu kvartetam ar "Sinfonietta Rīga" koncertmeistari Martu Spārniņu priekšgalā. Koncertā izskanēs arī skaistākās dziesmas no meiteņu kora "Spīgo" un Paula kopīgi veidotā diska "Ja man saule roku dotu", kā arī dziesmas no Kalniņam rakstītā cikla "Putnu motīvs", kura tekstu autore ir Zandere.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)