Banner 980x90

Koka grīdu ražotājs "Amber Wood" ar "Citadeles" atbalstu plāno dubultot ražošanas jaudas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Jelgavas novada kokapstrādes uzņēmums SIA "Amber Wood", kas nodarbojas ar ozola un oša grīdu ražošanu, ar bankas "Citadele" finansējumu izveidojis noliktavu un iegādājies jaunas iekārtas, tādējādi šogad plānojot dubultot ražošanas jaudas, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Amber Wood" pēdējā gada laikā attīstībā ieguldījis aptuveni 800 000 eiro, no kā 500 000 eiro ir bankas "Citadele" finansējums. Uzņēmuma vadītājs Ivars Akerfelds norāda, ka lielākā daļa līdzekļu ieguldīti tehnoloģisko iekārtu iegādei un aptuveni 300 000 eiro - celtniecības un infrastruktūras vajadzībām. Izveidota jauna noliktavas ēka ar kopējo platību 1970 kvadrātmetri, kā arī jaunās telpas aprīkotas ar modernām iekārtām.

"Ņemot vērā, ka kokapstrādes jomā konkurence ir ļoti liela, jaunās tehnoloģijas ir būtiskas, lai starp konkurentiem mums būtu ievērojama priekšrocība," norādīja Akerfelds.

Uzņēmējs prognozē, ka ražošanas jaudas tuvāko piecu gadu laikā ir iespējams palielināt trīs reizes, un 2016.gadā plānots jaudu palielinājums par 50%.

"Lai vēl vairāk kāpinātu uzņēmuma apgrozījumu un ražošanas apjomu, šogad būs nepieciešams akumulēt lielus finanšu resursus apgrozāmajos līdzekļos, kā arī veikt investīcijas mārketingā. Uzņēmums veicina darba efektivitāti, ražošanas apjoms aizvadītā gada laikā ir ievērojami palielinājies, līdz ar to arī darbinieku skaits gada laikā pieaudzis no 52 darbiniekiem līdz 74, un, visdrīzāk, arī 2016.gadā uzņēmējam vajadzēs jaunus darbiniekus," norādīja Akerfelds.

Savukārt "Citadeles" Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītāja Ieva Vērzemniece uzsvēra, ka "Amber Wood" darījumi vienmēr bijuši caurskatāmi, kā arī uzņēmumam ir skaidri attīstības mērķi.

"Šis uzņēmums ir spilgts pozitīvais piemērs tam, ka Latvijā ir iespējams izveidot veiksmīgu biznesu, kas nodarbojas ar eksportu. Uzņēmums ir sava reģiona un visas Latvijas lepnums, kā arī perspektīvs darba devējs, tieši tāpēc bijām atvērti sadarbībai," sacīja bankas pārstāve.

"Amber Wood" galvenās produktu grupas ir ozola un oša grīdas dēļi, ozola un oša parkets un grīdlīstes. Ražošanas process sevī ietver pilnu koksnes pārstrādes ciklu, sākot no zāģbaļķu iepirkšanas un sazāģēšanas, līdz pat grīdas dēļu slīpēšanai un eļļošanai. Eksporta apjomi veido aptuveni 80%.

"Amber Wood" reģistrēta 2003.gadā Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā, uzņēmuma panatkapitāls ir 59 760 eiro.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 2,54 miljoni eiro salīdzinājumā ar 2,17 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa - 477 032 eiro salīdzinājumā ar 407 991 eiro 2013.gadā.

"Amber Wood" īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Mārtiņš Rugājs un Ivars Akerfelds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)