Banner 980x90

Klusa, bet uzticama tehnika – veļas mašīna

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Mūsdienās gana daudz mājas darbu mums palīdz paveikt dažādas ierīces, kuras saimniecības darbos ir ieguvušas tik lielu nozīmību, ka bez tām grūti būtu iztikt. Ne tāpēc, ka mēs būtu aizmirsuši, kā tas ir darīt lietas manuāli – pašiem, ar rokām –, bet gan tamdēļ, ka šādi izmantojot ierīces, ietaupām laiku, kas mums steidzīgajā ikdienā ir tik ļoti liela vērtība.

Ja vēlamies, lai ikdienas darbi veiktos raiti un izdotos gan pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, gan būt darbā, gan uzturēt māju un apģērbu kārtībā – tam visam nepieciešams laiks. Un reizēm ar 24 stundām diennaktī ir par maz. Tad ir patīkami, ja daļu savu, vismaz mājās veicamo darbu, varam uzticēt palīgiem – sadzīves tehnikas ierīcēm. 

Veļas mazgājamā mašīna mūsdienu cilvēkam ir ārkārtīgi liels palīgs. Pirmkārt, nav jāpavada pašam, ar rokām mazgājot veļu, divas vai trīs stundas nedēļā (kas ir kā minimums, ja mājsaimniecībā dzīvo 1–2 cilvēki, bet, ja cilvēku ir vairāk, ir bērni, šis laiks, ko patērējam veļas mazgāšanai, ir daudz lielāks). Ja veļas mašīna ir domāta tam, lai atvieglotu mūsu ikdienas darbu sarakstu – kāpēc gan neizmantot šādu opciju. Savācam noteiktu netīrās veļas apjomu, saliekam veļas

Nu kurš gan nezina, kā strādā veļas mazgājamā mašīna? Tomēr, augot ikdienas darbiem un vajadzībām, aug arī prasības pret veļas mazgājamo mašīnu, kuras ražotāji allaž ņem vērā, laižot klajā jaunus modeļus, kas ir papildināti ar mums vajadzīgām un noderīgām funkcijām. Piemēram, tas pats trokšņa līmenis – ir jau jauki, ja veļas mašīna visu izdara mūsu vietā, tomēr, ja līdztekus rodas tāds troksnis, ka mājās neko padarīt un pat kaimiņi katru reizi ir informēti, kas notiek veļas mazgāšanas reizes – jūtamies ne īpaši komfortabli un arī pārējie darbi, ko varētu veikt tajā laikā, kamēr veļa mazgājas, tiek traucēti. Tāpēc jau labu laiku mums pieejamas klusas, nerūcošas, nedūcošas un citādus trokšņus neradošas veļas mazgājamās mašīnas, kas ļauj veļu mazgāt arī naktīs – kamēr mēs iegūstam tik ļoti nepieciešamo miegu. Netraucē ne tiem, kas mājās, ne kaimiņiem aiz sienas. Par to domājot – izvēloties jaunu veļas mašīnu, ir vērts pievērst uzmanību trokšņu līmenim, ko tā rada. 

Arī ekonomija nav nekas svešs mūsdienu cilvēkam. Ja veļas mašīna ir tā, kuras dēļ ūdens patēriņa rēķins ir divreiz vai trīsreiz lielāks nekā vajadzētu – tas īsti nav mums izdevīgi, pat ja veļas mašīna ietaupa laiku, kuru pavadām strādājot, kamēr tā mazgā veļu. Tas pats attiecas arī uz elektrības rēķinu – tā kā veļas mašīna ir ierīce, kas darbojas uz elektrības, tā zaudē pusi sava noderīguma, ja darbības laikā patērē ārkārtīgi daudz elektrības. Tiesa, arī par to ražotāji jau sen ir padomājuši, piedāvājot pircējiem ļoti ekonomiskas veļas mazgājamās mašīnas, kas savā darbības laikā patērē pēc iespējas mazāk elektrības vai taupa ūdeni, nezaudējot rezultāta kvalitāti – tīru un sausu veļu. Katrā gadījumā – pērkot veļas mašīnu, ir vērts ielūkoties arī šo parametru kategorijās, noskaidrojot, cik konkrētā veļas mašīna ir taupīga attiecībā pret resursiem. 

Tieši tāpēc, ja varam izvēlēties sev palīgu, izvērtējam un izvēlamies labu – tādu, kas patiešām būs palīgs, ne problēmu iemesls. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)