Banner 980x90

Kāzu jubilejas ir svētki, kuros svinēt jūsu mīlestību

Foto: Ligavam.lv
Foto: Ligavam.lv
Ir nepieciešams tikai mirklis, lai justu laimi. Ir vajadzīgs tikai viens smaids, lai izjustu tauriņus vēderā. Ir vajadzīgs tikai brīdis, ko veltīt otram, lai atkal un atkal apliecinātu savu patieso mīlestību. Kāpēc kāzu jubilejas ir svētki, ko vajag atzīmēt?

Brīdis, kad pārsteigt vienam otru
Dažkārt ikdienas rutīnā, sevišķi, kad ģimenei pievienojušās atvases, pietrūkst laika, ko veltīt savam mīļotajam cilvēkam. Kāzu jubilejas ir dienas, kurās atcerēties visus laimīgos kopdzīves brīžus, sasniegtos mērķus un apspriest tālāko. Cik patīkami ir ļauties mazliet bezrūpīgai atpūtai!

5 idejas, kur pavadīt nākamo kāzu gadadienu:
• doties uz SPA, lai atjaunotu enerģiju un ķermeņa vitalitāti;
• izlēkt ar gumiju vai veikt lidojumu ar gaisa balonu, ja pietiek drosmes un ir vēlme pēc nedaudz asām izjūtām;
• sarīkot romantisku pikniku apvienojumā ar profesionālu fotosesiju, iemūžinot mirkli kvalitatīvās fotogrāfijās;
• izbraukt ar jahtu, izbaudot jūras vēsmas un saules starus;
• apmeklēt iecienītu mākslas pasākumu, pēc kura baudīt gardas vakariņas restorānā.

Lai arī kādi būtu jūsu plāni, pats galvenais ir to izbaudīt. Turklāt gadadienā jūs varat ieviest savu tradīciju, to atkārtojot ik gadu!

Mirklis, ko asociēt tikai ar jums
Tāpat kā laulību ceremonija, arī kāzu jubilejas ir svētki, kurus radāt jūs paši. Kaut arī ikdienā nereti gadās aizmirst otram pateikt labu vārdu vai mīlestības apliecinājumu, par to nedrīkst aizmirst pavisam. Ir taču labi dzirdēt laiskā svētdienas rītā: "Es tevi mīlu!"

Ja tomēr katru kāzu jubileju nav iespējas atzīmēt ik gadu ar lielākām svinībām, parūpējieties par nelielu pārsteigumu. Piemēram:
• kraukšķīgām pankūkām ar svaigām zemēnēm un tasi uzmundrinošas kafijas;
• kāzu video un bilžu atkārtotu apskati, gremdējoties atmiņās un satraukuma pilnajos mirkļos, vai kāzu diena izdosies kā plānota;
• mīlestības piepildītu zīmīti, kas atstāta uz naktsskapīša vai virtuvē pie brokastu tējas;
• iecienītākās filmas kino seansu mājās ar nelielām uzkodām vai popkornu un kolu īstu kino mīļu stilā;
• izbraucienu un pastaigu gar jūru, līdzi ņemot kādu atspirdzinošu dzērienu vai termosu ar tēju, ja kāzu jubileja ir ziemā.

Ideju ir daudz, vajag tikai ļaut vaļu fantāzijai! Taču, ja ir vēlme atzīmēt tikai īpašas kāzu jubilejas, tad jānoskaidro to simboliskā nozīme!
Foto: Ligavam.lvFoto: Ligavam.lv


Katram gadam savi ticējumi
Noteikti, ir dzirdēts par to, ka katrai kāzu gadadienai ir sava simboliskā nozīme. Kā izrādās, ne visā pasaulē katrs gads tiek devēts vienādi.

Lūk, populārākās kāzu jubileju versijas:
1. gadadiena – papīra, pulksteņa, kokvilnas kāzas;
2. gadadiena – kokvilnas, porcelāna kāzas;
3. gadadiena – ādas, kviešu, kristāla kāzas;
4. gadadiena – zīda, lina, ziedu, augļu, vaska kāzas;
5. gadadiena – koka, sudrablietu kāzas;
10. gadadiena – rožu, alumīnija, alvas kāzas;
20. gadadiena – porcelāna, platīna;
25. gadadiena – sudraba kāzas.

Katram gadam ir noteikti arī savi dārgakmeņi un ziedi, kas izsenis tiek iekļauti dāvanās, ko laulātajam pārim pasniedz ģimenes locekļi vai draugi. Mūsdienās gan šī tradīcija vairs netiek tik ļoti izkopta. Ja jums ir vēlme tās atkal ieviest vismaz savā ģimenē, sarīkojiet ballīti, ielūgumā norādot gadadienas tematiku.

Ir ļoti daudz variantu, ko varat pielāgot svinībām divatā vai nedaudz plašākā lokā. Labas ballītes sākas ar iedvesmu. Kur to iegūt?

Portāls, kur atradīsiet visu par kāzām un to gadadienām
LĪGAVĀM.LV ir tīmekļvietne, kur iedvesmoties un atrast arī noderīgu kontaktinformāciju vai padomus no pieredzējušiem kāzu organizatoriem.

Kāzu jubilejas ir jāsvin, jo tas nozīmē svinēt mīlestību un kopīgos sasniegumus! Ienāciet LĪGAVĀM.LV!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)