Banner 980x90

Kāds ir patiesais ieguvums no kredītu apvienošanas vienā maksājumā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kreditēšanas un finanšu pakalpojumu jomā viens no arvien biežāk dzirdētiem pakalpojumiem ir kredītu apvienošana. To piedāvā gan banku, gan nebanku aizdevēji kā risinājumu dažādās neapmierinošās finanšu situācijās. Tomēr joprojām daudziem klientiem un tiem, kuri varētu būt potenciālie klienti šim pakalpojumam, nav īsti skaidrs, ko viņi iegūs no kredītu apvienošanas. 

Kāpēc kredītu apvienošana būs kaut kas labāks par jau esošo kredītsituāciju? Šajā rakstā tad arī tiks apskatīti daži aspekti, kas skaidros, kāds klientam ir reālais ieguvums, ja viņš apvieno kredītus vienā maksājumā.

Viens aizdevējs, viens maksājums un ietaupīts laiks
Publicitātes fotoPublicitātes foto


Visbiežāk kredītu apvienošanu izvēlas tie, kuriem ir problēmas ar ātrajiem kredītiem. Bieži vien kredītu skaits ir liels. Un tieši tas rada problēmas, ja ir nemitīgi jādomā, kā tikt ar situāciju galā. Tas kļūst par apburto loku. Katram kredītam ir savs datums, tad vēl ir tādas lietas kā kredītu pagarinājumi un atmaksas atlikšana uz vēlāku laiku. Galu galā juceklis situācijā ir tik liels, ka ir jāveido saraksts, lai kaut ko nepalaistu garām un nenokavētu. Tas rada stresu, aizņem arī daudz laika. Un trakākais ir tas, ka situācija tā īsti arī nevirzās uz labo pusi. 

Ja apvieno kredītus vienā maksājumā, tad ir iespēja šo situāciju apturēt un padarīt daudz pārskatāmāku, saprotamāku. Rezultātā ir līgumsaistības tikai ar vienu aizdevēju, ir tikai viens maksājumu grafiks. Tam būs jāvelta daudz mazāk laika, kā arī situācija pati par sevi neradīs nevajadzīgu stresu.

Vienoti, saprotami un izdevīgāki aizdevuma nosacījumi
Kredītu apvienošana būtībā ir viens jauns kredīts ar jauniem aizdevuma nosacījumiem un procentu likmi, arī jaunu maksājumu grafiku. Tas tiek veidots, vadoties pēc klienta reālās finansiālās situācijas un kredīta atmaksas iespējām. Aizdevuma summa tiek izmantota, lai segtu apvienojamos kredītus un izbeigtu līgumattiecības ar iepriekšējiem aizdevējiem. To visu klienta vietā izdara kredītu apvienotājs. 

Kredītu apvienošana ir iespēja savus kredītus atmaksāt ar jauniem un izdevīgākiem nosacījumiem. Ātrie kredīti, kas ir vieni no biežāk apvienotajiem kredītiem, izceļas ar īpaši neizdevīgiem līguma nosacījumiem, augstām procentu likmēm. Jo ātrāk apvieno kredītus vienā maksājumā, jo ātrāk var iegūt izdevīgākus līguma nosacījumus un sākt ceļu uz kredītu pilnīgu atmaksu.

Mazāki ikmēneša izdevumi par kredītsaistībām
Iegūstot jaunu maksājumu grafiku un līgumu tikai pie viena aizdevēja, loģiski, ka arī tiek samazināta tā naudas summa, kas katru mēnesi jāmaksā aizdevējam. Vēlme samazināt izdevumus par kredītiem arī ir viens no galvenajiem faktoriem, kas pamudina izvēlēties kredītu apvienošanu. Citādi kredītu slogs, kas ir ikmēneša budžetam, var kļūt nepanesams, radot draudus arī pamatvajadzību nodrošināšanai. Iespēja ietaupīt naudu vienmēr ir laba ideja.

Izvairīšanās no sabojātas kredītvēstures 
Par visiem iedzīvotājiem, kuriem ir kādas kredītsaistības, tiek uzkrāta informācija, kas veido viņu kredītvēsturi. Tā var būt gan pozitīva, gan negatīva. Tas nākotnē var ietekmēt daudzas situācijas, kurās kredītvēsture var būt izšķiroša kādā lēmumā. Piemēram, ja plāno noformēt hipotekāro kredītu sava mājokļa iegādei. Ja ir daudzi kredīti, ar kuriem netiek galā, ja pieaug soda procenti, nav iespējams kredītus laicīgi atmaksāt, tad tas negatīvi ietekmē kredītvēsturi. Ja laikus apvieno kredītus vienā maksājumā, tad var izvairīties no kredītvēstures sabojāšanas.

Apvienot vienā maksājumā var visa veida kredītus vienalga kādā apjomā, ja vien klients var kvalificēties aizdevēja izvirzītajiem kritērijiem. Tie katram aizdevējam var būt atšķirīgi. Tāpēc pirms aizdevēja izvēles vajadzētu izpētīt dažādus piedāvājumus, izvērtēt to izdevīgumu, piedāvātos līguma nosacījumus un procentu likmes. Atkarībā no tā, cik liela ir apvienojamo kredītu kopējā summa, aizdevējs var vēlēties saņemt nodrošinājumu – nekustamā īpašuma ķīlu. Mazākām summām var pietikt ar ienākumu pierādīšanu.

Kredītu apvienošana ir ātrs un saprātīgs risinājums apgrūtinošas kredītsituācijas risināšanai. Un vienmēr šāda rakstura problēmas vajag risināt laikus, lai situācija nekļūtu pārāk nopietna un nekontrolējama. Naudas jautājumos nevajadzētu vilcināties. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)