Banner 980x90

Jelgavniekiem stāstīs par gardām un veselīgām brokastīm

Sestdien, 29.novembrī no plkst.10 līdz 14 tirdzniecības centrā "Vivo centrs" notiks akcija "RSU Veselības ekspresis". Pasākuma laikā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti - topošie ārsti un veselības aprūpes speciālisti - kopā ar "Rimi" veselīgās ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāru Normundu Baranovski iesaistīs pilsētas iedzīvotājus dažādās praktiskās aktivitātēs, pārrunājot jautājumus par to, kā būt veselam un ikdienā veikt vienkāršas aktivitātes veselības uzlabošanai, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv ziņo RSU.

Tirdzniecības centra apmeklētāji varēs izmērīt asinsspiedienu, noteikt holesterīna un cukura līmeni asinīs, ķermeņa masas indeksu, kā arī ar dažādu testu palīdzību uzzināt par savu veselības stāvokli.

Ideja par šo akciju radās 2013.gada rudenī, domājot par topošo mediķu iespējām jau studiju procesā augstskolā uzkrātās zināšanas nodot tālāk sabiedrībā, popularizējot rūpes par savu un līdzcilvēku veselību. Jelgava būs jau trešā Latvijas pilsēta, uz kuru dosies "Veselības ekspreša" komanda.

Tāpat pasākuma laikā ikvienam būs iespēja saņemt Rimi veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavāra Normunda Baranovska rekomendācijas gardām un veselīgām brokastīm, kā arī bez maksas nogaršot šefpavāra gatavoto brokastu musli.

"Lai arī brokastis ir viena no nozīmīgākajām dienas maltītēm, tomēr nereti tās rīta steigā netiek ēstas vispār, vai gluži otrādi - diena sākta ar "smagiem" un nebūt ne veselīgiem produktiem. "Veselības ekspresī" apmeklētājiem piedāvāšu dažādas ierosmes, kā brokastis padarīt veselīgākas un kādus produktus izvēlēties, lai gūtu tik nepieciešamo enerģiju visai dienai," saka Baranovskis.

Kā atzīst tirdzniecības centra "Vivo centra" pārstāvji, šāda akcija ir lieliska iespēja vērst apmeklētāju uzmanību jautājumiem, kas ir saistīti ar veselību, kā arī uz vietas veikt dažādus medicīniskus mērījumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)