Banner 980x90

Jelgavas Tūrisma informācijas centrā pieaudzis apkalpoto Krievijas tūristu skaits

Jelgava, 15.marts, LETA. Jelgavas Tūrisma informācijas centrā 2017.gadā pieaudzis apkalpoto Krievijas tūristu skaits, šodien pilsētas un tuvējo novadu tūrisma pakalpojumu sniedzēju seminārā informēja Jelgavas reģionālā tūrisma centra pārstāve Vita Kindereviča.

Vislielāko interesei par informācijas centra pakalpojumiem izrādījuši tūristi no Lietuvas, taču viņu skaits samazinājies par 4%, tāpat par 15% samazinājies igauņu skaits, kamēr Krievijas tūristu skaits palielinājies par 18%.

Populārākie tūrisma objekti Jelgavā joprojām ir Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis, "Karameļu darbnīca" un Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs. Šo tūrisma objektu apmeklējums ir audzis, un lielāko pieaugumu piedzīvojusi "Karameļu darbnīca", kur 2017.gadā apmeklētāju skaits bija par 11% lielāks nekā 2016.gadā.

Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitātes muzejs Jelgavas pilī apmeklēts par 20% mazāk, kas saistīts ar pilī notiekošajiem remontdarbiem, pieļāva Kindereviča. Par teju pusi samazinājies tūristu skaits Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā, jo tajā notika kolektīva maiņa un kādu laiku muzejs apmeklētājus neuzņēma.

Savukārt Jelgavas novadā pērn tūristu vidū populārākais objekts bija Ziemassvētku kauju muzejs, tāpat arī Elejas muižas Tējas namiņš, kuru pirmajā gadā pēc restaurācijas apmeklēja 6034 interesenti. Pieprasīta tūristu vidū ir arī Blankenfeldes muiža.

Ozolnieku novadā tūristi iecienījuši mini zoo "Lauku sēta", saimniecību "Caunītes" un kazu saimniecību "Līcīši". Kindereviča stāstīja, ka mini zoo apmeklētāju skaits palielinājies, pateicoties "Karameļu darbnīcas" atklāšanai pilsētā, jo skolēnu grupas pēc darbnīcas labprāt apmeklē arī mini zoo.

Jau vēstīts, ka šodien Jelgavā notiek informatīvais seminārs Jelgavas, kā arī Jelgavas un Ozolnieku novadu tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)