Banner 980x90

Jelgavas slimnīcai ieplānots lielāks finansējums valsts veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai

Jelgava, 23.janv., LETA. Jelgavas slimnīcā ir saņemts Nacionālā veselības dienesta (NVD) līgums par valsts veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un tajā ieplānots lielāks finansējuma apmērs, aģentūru LETA informēja SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis Andris Ķipurs.

Valsts ieplānotais finansējums ir lielāks nekā pērn, taču konkrētu apjomu slimnīcas vadītājs nenosauca.

"Palielinājums ir, bet vēl nevar zināt, cik tas ir adekvāts, jo mainīti darba uzskaites principi," skaidroja Ķipurs, piebilstot, ka daļa finansējuma nepieciešama mediķu algu paaugstināšanai.

Iestādes vadītājs ir pārliecināts, ka slimnīca apkalpos lielāku pacientu skaitu.

"Ar katru gadu pacientu skaits aug. Mūsu reģiona robežas arvien paplašinās, pie mums ved pacientus pat no Saldus, Engures, Kurmenes," situāciju Uzņemšanas nodaļā aprakstīja Ķipurs.

Arī SIA "Dobeles un apkārtnes slimnīca" valdes priekšsēdētājs Juris Bogužs aģentūrai LETA stāstīja, ka NVD līgums ārstniecības iestādē ir saņemts un jau parakstīts. Slimnīcai, salīdzinot ar 2017.gadu, samazināts finansējums diennakts stacionāra pakalpojumiem, ko iestādes vadītājs skaidroja ar personāla nepietiekamību pērn un līdz ar to arī ar sniegto pakalpojumu apjoma samazināšanos.

"Personāla jautājumu lēnām risinām," atzina Bogužs.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja NVD pārstāve Evija Štālberga, dienests, kā solīts slimnīcu vadītājiem, visus līgumus plāno nosūtīt līdz 22.janvārim, kas bija jau vakar.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)