Banner 980x90

Jelgavas slimnīcā ieviesta karantīna

Jelgava, 20.febr., LETA. No šodienas Jelgavas slimnīcā saistībā ar gripas epidēmiju ieviesta karantīna, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Gripas intensitāte pilsētā sasniegusi epidēmijas slieksni, un tāpēc slimnīcā noteikta karantīna. Tās laikā tiks ievērojami ierobežota pacientu apmeklētāju plūsma. Ar ārstējošā ārsta izsniegtu caurlaidi tuvinieku apmeklējums tiks ļauts tikai pie ļoti smagi slimiem pacientiem.

Pārējos gadījumos tuvinieki pacientiem varēs atstāt sūtījumus garderobē.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā gripas izplatības intensitāte Latvijā nedaudz palielinājās, proti, par 12,2%, sasniedzot vidēji reģistrētus 97,2 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Vidējais intensitātes rādītājs joprojām gan ir zems, turklāt tas ir ievērojami zemāks nekā pēdējo piecu sezonu vidējie rādītāji šajā laika posmā.

Speciālisti uzsver, ka vakcinācija pret gripu ir ieteicama ikvienam, tomēr epidemiologi īpaši aicina vakcinēties tos cilvēkus, kuriem saslimšana ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām norit smagā formā un ir augsts gripas komplikāciju risks.

Tāpat ziņots, ka, Daugavpilī gripas pacientu skaitam sasniedzot epidēmijas slieksni, no 30.janvāra valstī izsludināts gripas epidēmijas sākums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)