Banner 980x90

Jelgavas pils 280.jubileju atzīmēs ar konferenci

Jelgava, 15.jūn., LETA. Atzīmējot Jelgavas pils 280.jubileju, 20.jūnijā notiks konference "Jelgavas pils – laikmeta spogulis", aģentūra LETA uzzināja Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU).

Konferenci ar stāstījumu par Jelgavas pils pagātni, tagadni un tās nākotnes attīstības plāniem atklās LLU rektore Irina Pilvere, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis runās par Jelgavas pils vietu Latvijas vēsturē, bet Rundāles pils direktors Imants Lancmanis par "Jelgavas pils interjers līdz 1919. gadam". Tāpat konferences dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk par Jelgavas pils ceturto korpusu, ko projektējis arhitekts Eižens Laube, – par to stāstīs Rīgas Tehniskās universitātes profesors Jānis Krastiņš, savukārt Rundāles pils muzeja restauratore Daira Līdaka uzstāsies ar stāstījumu par Kurzemes hercogu kapeņu sarkofāgu un tekstiliju restaurāciju.

Pirms konferences notiks piemiņas plāksnes "Latvijas Republikas Pieminekļu valde 1926. gadā iekļauj Jelgavas pili aizsargājamo pieminekļu sarakstā" atklāšana. Šobrīd Jelgavas pils Dienvidu vārtos jau atrodas četras piemiņas plāksnes, kas atspoguļo būtiskākos notikumus Jelgavas pils vēsturē – pils pamatakmens ielikšanu, augstākās izglītības aizsākšanu Jelgavā, Kurzemes zemnieku brīvlaišanu, ko pasludināja pils pagalmā, un Francijas karaļa Luija XVIII uzturēšanos Jelgavas pilī.

Pēc konferences interesenti varēs doties ekskursijā pa pils atjaunotajām telpām, kā arī nobaudīt jubilejas torti, ko sarūpēs Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pasniedzēji, studenti un absolventi. Vakarā pils aulā notiks Rīgas Senās mūzikas centra koncerts "Kurzemes hercogistes galma komponistu mūzika", kurā muzicēs baroka orķestris "Collegium Musicum Riga" un soprāns Ilze Grēvele.

Piedalīties konferencē bez maksas var ikviens interesents.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)