Banner 980x90

Jelgavas pašvaldība filmu "Jelgava 94" izmantos sava tēla popularizēšanai

Jelgava, 10.sept., LETA. Topošo spēlfilmu "Jelgava 94" Jelgavas pašvaldība izmantos sava tēla popularizēšanai, liecina pašvaldības noslēgtais iepirkums.

Pakalpojumu "Jelgavas pilsētas tēla popularizēšana spēlfilmas "Jelgava 94" mārketinga kampaņā - pilsētas logotipa izvietošana publicitātes materiālos" pašvaldībai nodrošinās SIA "Jura Podnieka studija" par 25 000 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Jau vēstīts, ka kinolente "Jelgava 94" tiks veidota pēc Jāņa Joņeva tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Filmas režisors ir Jānis Ābele un tā tiek veidota Jura Podnieka studijā. Romāns ir stāsts par jaunību un sevis meklējumiem 90.gadu Latvijā. Joņevs par grāmatu saņēmis Eiropas Savienības Literatūras balvu, un pēcāk tas izdots Francijā, Norvēģijā un citviet.

"Filma noteikti būs gaidīts notikums Latvijā. Īpašu kolorītu stāstam piešķir norises laiks un vieta. Jo vairāk strādājam pie scenārija, jo vairāk saprotam, cik patiesībā daudz laika pagājis kopš šķietami nesenā 1994.gada. Tas bija unikāls laiks, kad vēl tikai iepazinām un mācījāmies pieņemt jauno pasaules kārtību. Tajā pat laikā tas ir universāls stāsts pāri laikam, jo ikviens no mums ir izdzīvojis pieaugšanas drāmu. Šajā gadījumā redzēsim, kas notiks ar Jāni, kurš nolemj kļūt par metālistu, lai iepatiktos Kristīnei," par filmas veidošanu paudusi producente Antra Cilinska.

Filmas scenārija autori ir Ābele, Joņevs un Matīss Gricmanis. Galvenais operators ir Aigars Sērmukšs. Filma tiek veidota ar Nacionālā kino centra, Valsts kultūrkapitāla fonda un Jelgavas pilsētas atbalstu. Filmas pirmizrāde plānota 2019.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)