Banner 980x90

Jelgavas NVA filiāle skolēniem vasarā piedāvā 257 vakances

Jelgava, 8.maijs, LETA. Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Jelgavas filiālē skolēni var pieteikties 257 vakancēm darbam vasarā, informēja NVA Jelgavas filiāles vadītājs Aigars Rublis.

"Pateicoties konstruktīvam dialogam ar uzņēmējiem, šogad izdevās palielināt piedāvāto darba vietu skaitu," teica Rublis. NVA līdzfinansējums paredzēts 257 darba vietām, kurām var pieteikties skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem.

NVA atbalstītajā skolēnu nodarbinātības projektā Jelgavā pieteikušies 23 uzņēmēji un trīs pašvaldības.

Darba devēju pieteikumu un piedāvāto darba vietu atbilstību skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma norises nosacījumiem izskatīja filiāles Aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisija, un dažiem darba devējiem nācies atteikt.

Visvairāk darba vietu skolēniem piedāvā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps" no Elejas - 19 vakances, Jelgavas ēdināšanas uzņēmums "Viktorija B" - 18, Jelgavas tipogrāfija - 16 un atrakciju parks "Bambino" - 12 darba vietas. Krietnu skaitu darba vietu skolēniem piedāvā arī Ozolnieku novada un Jelgavas novada pašvaldības, kā arī Jelgavas pašvaldība.

Rublis pozitīvi novērtē to, ka uzņēmēji arvien aktīvāk iesaistās jauniešu nodarbināšanās, jo tas ne vien ļauj skolēniem gūt kādu finansiālu labumu, bet arī apgūt jaunas iemaņas un apsvērt karjeras iespējas konkrētās profesijās.

Elektroniski reģistrēties pasākumam skolēni varēs līdz 16.augustam. Tas gan negarantē iesaisti pasākumā, jo valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots, taču, kā rāda pieredze, ir bijuši vairāki gadījumi, kad laika gaitā kāds no reģistrētajiem skolēniem atsakās un vietu var iegūt nākamie reģistrētie.

Rublis arī atzīst, ka daudzi darba devēji jau iepriekš vienojušies ar skolēniem, kuri paši viņus atraduši. Vienlaikus vienmēr ir arī brīvas vietas, uz kurām var pretendēt ikviens interesents.

Pasākuma organizēšanas noteikumi paredz, ka skolēns pirms reģistrācijas var vienoties ar konkrētu darba devēju par darba vietu un laiku. Ja skolēns nav vienojies ar darba devēju, tad pieteikuma reģistrācijas secībā viņš telefoniski vai ar e-pasta starpniecību saņems uzaicinājumu piedalīties konkursā uz brīvajām darba vietām.

Piedalīties pasākumā var jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kas mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Augstskolu studenti šajā programmā piedalīties nevar. Paredzēts, ka skolēns strādā vienu mēnesi, bet atsevišķos gadījumos nodarbinātība var tikt pagarināta līdz diviem mēnešiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)